Az év legdivatosabb falszínei - 2020

Az év legdivatosabb falszínei - 2020

2020. május 25. 17:30:48

A változatosság gyönyörködtet, de nem ez a legfontosabb érv amellett, hogy átfesd például a nappali vagy a hálószoba falát. Eláruljuk, mit gondolnak a szakértők, és sorra vesszük az év legdivatosabb falszíneit!

A festékekkel foglalkozó szakemberek szerint néhány év elteltével indokolttá válik egy-egy helyiség újrafestése a lakásban. A nappali és a hálószoba falait például 5-10 évente érdemes felfrissíteni, hiszen a festékek színtől függően kopnak, halványulnak, azaz veszítenek a szépségükből. A konyha esetében gyorsabban elérkezik az idő, hogy mestert hívj (vagy ecsetet ragadj): 3-4 év után nem árt kezelésbe venni a pára és olajszennyezettség által igénybe vett felületeket. 

Jór hír, hogy egyre népszerűbb a falfestéket forgalmazók körében a "csináld magad" típusú felújítás, ezért próbálnak olyan termékekkel előrukkolni a cégek, amelyeknek viszonylag egyszerű az alkalmazása. Ráadásul egy helyen, elérhető áron szerezheted be a szükséges eszközöket valamint a festéket is, és utóbbiból szó szerint egyre színesebb az elérhető termékpaletta. Mindegy, hogy ragaszkodsz-e a régi színeidhez, vagy feldobnád a lakást (esetleg a szobák ajtaját) valami újdonsággal, az alábbi listából inspirálódhatsz!

Napsárga és árnyalatai

A sárga vidám, meleg, élettel teli árnyalatai ontják magukból a pozitív energiákat. Mivel elég élénk színekről van szó, a szakemberek azt tanácsolják, csak egy-egy falat fess be napsárga festékkel (például a nappaliban vagy a konyhában), a többit hagyd fehéren. Az eredmény elegáns, intenzív hatású kontraszt.


Szürke

Semlegessége révén a szürke rengeteg szín mellett remekül mutat, és olyan sok árnyalata van, hogy csak akkor nem találsz neked tetszőt, ha nem akarsz. Sötét padlószínnel és fehér bútorokkal kombinálva például új életre kelnek a szürke falak, de más színekhez is tökéletesen passzol, a rózsaszíntől a kéken át a lilás vagy akár a citrusos tónusokig.


Smaragdzöld

Legyél merész, ne félj bevállalni egy olyan színt, mint a smaragdzöld! A trópusok élővilágát idéző új falszíned a nyár vibrálását és az érintetlen természetből áradó energiát csempészi otthonodba, nem mellesleg a pozitív változások színe. Ha a falaidnak valamivel visszafogottabb átváltozást szántál, de szívesen kísérleteznél a smaragdzölddel, alakítsd át a szobád ajtaját vagy a régi bútoraidat!

Barackrózsaszín

Nőies és visszafogott, szinte észrevétlenül meghúzza magát a háttérben. Mégis, ha nem lenne, feltűnne a hiánya. Lakberendezők szerint a barackrózsaszínről rég nem a kislányosság jut az emberek eszébe. Aki ennek ellenére ódzkodik a színtől, válasszon halvány árnyalatot, és ellensúlyozza a hatást tengerészkék dekorációs elemekkel és fekete bútorokkal. Azért a csajos fehér-szürke kombináció sem rossz!


Sötétkék

Az idei év úgy látszik, a beltéri falfestés terén is igyekszik felforgatni a jól megszokott dolgokat. Nekünk legalábbis korábban eszünkbe sem jutott volna sötétkék színűre festeni a szobánkat. Most viszont semmi nem tilos, semmitől nem félünk, amíg az otthon védelmét élvezhetjük. A kék több szempontból is jó választás: a hit és a bizalom szimbóluma, emellett jót tesz a szemnek!


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában