TOP 5 beauty influenszer, aki sminkcuccokat dobott piacra

TOP 5 beauty influenszer, aki sminkcuccokat dobott piacra

2020. szeptember 08. 16:50:00

Videóikra százezrek, sőt nem ritkán milliók kattintanak, Youtube-karrierjük olyan sokat hoz a konyhára, hogy hatalmas kúriákban tengethetik az életüket. Kik ők?

Számos híresség, köztük Selena Gomez és Rihanna is influenszernek számítanak azon túl, hogy sikeres karriert tudhatnak maguk mögött a zeneiparban. Ugyan velük is üzletet kötöttek világhírű sminkgyártó cégek, nem felejthetjük el, hogy helyzetelőnyből indultak. Előbb nevet szereztek maguknak a szakmában, csak utána vált makeup mogul belőlük. Ellentétben a tehetséges (és szerencsés) Youtube-erekkel, akik nagyrészt a videóiknak köszönhetik, hogy felfigyeltek rájuk.

Nikkie de Jager

A holland Youtubert @nikkietutorials néven ismerte meg a világ jó pár évvel ezelőtt, amikor sminkvideóival elkápráztatta az internet népét. Nikkie azóta Ellen de Generes show-ját is megjárta és világhírű celebeket sminkelt, de kapkodnak utána a legismertebb világmárkák is. Legutóbb, éppen a múlt hónapban, a Beauty Bay-jel jelentett be együttműködést. A közösen készített szemhéjpúder-paletta, ha minden igaz, már kapható is.


Zoe Sugg

Lehet, hogy a Zoe Sugg név nem cseng ismerősen, de előfordulhat, hogy Zoelláról már hallottál. A két név ugyanarra a brit influenszerre utal, aki körülbelül 11 millió feliratkozóval rendelkezik a Youtube-on. Közel egy évtizede posztol sminkeléssel, szépségápolással és divattal kapcsolatos tartalmakat. Ügyesen meglovagolta a jól megérdemelt sikert: saját márkát alapított, a Zoellát, illetve könyvet írt Girl Online címmel.


James Charles

James Charles az egyik legjobb példa arra, hogy nem csak női sminkesekből lehet youtube-sztár. A fiatal srác több mint 21 millió követővel rendelkezik, és nem rég vásárolta meg élete első, pazar otthonát. Na nem diákmunkából kapargatta össze a rávalót, hanem más mellett kollaborációkból, például a Morphe nevű márkával.


Jeffree Star

Az amerikai sminkművész, akinek a nevét nem rég botrányok miatt harsogta a média, kis híján a zenei pályát választotta. Érettségi után sminkesként próbálta ki magát Los Angelesben, gyakran megfordult Hollywood-i hírességek otthonában. Bár tehetségesnek tartotta a szakma, 2013-ban felhagyott a zenéléssel és a sminkelés felé fordult, amiben nagy jövőt jósoltak neki. Megalapította Jeffree Star Cosmetics nevű cégét, melynek újdonságait rendszerint pillanatok alatt elkapkodják a rajongók.


Tati Westbrook

A beauty guru Tati Westbrook körül sem mindig pozitív a hírverés, pár hónapja a James Charles-tól való nyilvános elfordulásáról cikkezett a sajtó, amibe aztán Jeffree Start is sikerült belekevernie. A konkurencia nagy és időnként megy a sárdobálás, ám Tatinak nem kell anyagi gondok miatt aggódnia. Szépségápolási vitaminok (Halo Beauty) és saját sminktermékek (Tati Beauty) köthetőek a nevéhez, 9 millió fölötti Youtube-követőjéről már nem is beszélve.


+1 Vlada Haggerty

Nehéz volt összeállítani ezt a TOP 5-ös listát, hiszen számos tehetséges MUA (MakeUp Artist) helyet érdemelt volna még rajta. De hogy ne teljen órákba ennek a cikknek az elolvasása, csak egy említésre méltó nevet szúrunk még be, Vlada Haggerty-ét. Egyik eddigi legnagyobb kollaborációja a Smashbox nevű amerikai márkához köthető. Amit még tudhatsz róla: a sminkmestert Kylie Jenner nem túl szép húzása segítette abban, hogy még híresebb legyen. Pár éve, az akkor már rengeteg követővel rendelkező Vlada Mua Instagram-oldalára világszerte felfigyeltek ugyanis, amikor kiderült, hogy a reality-sztár termékeinek reklámozásakor Jenner és csapata nem kicsit lekoppintotta az ajkakra alkotó sminkes stílusát.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában