A bor megszépít, de csak ha mértékkel iszod

A bor megszépít, de csak ha mértékkel iszod

2020. szeptember 15. 23:41:00

Népszerű poénoknak szolgáltat alapot a tény, hogy (állítólag) szebbnek lát bennünket, aki alkoholt fogyaszt. Ebben a cikkben azonban nem erről lesz szó, hanem arra világítunk rá, hogyan változik a fogyasztó megjelenése.

A borfogyasztásnak vannak ismert előnyei: a borban található anyagok hozzájárulhatnak a szív egészségéhez, szebbé teszik a bőrt, és csökkenthetik a koleszterinszintet, sok más, hasonlóan pozitív élettani hatás mellett. Meglepő, de a dailymail.co.uk cikke szerint a "hegyi nedű" megjelenésünket is vonzóbbá teszi, de itt álljunk meg egy pillanatra. Olyan embert mi nem ismerünk, aki a részegeket tetszetősnek tartja, ezért fontos, hogy ha szépre szeretnéd inni magad, akkor egy pohárka után meg kell állnod.

Mi történik velünk egy pohárka után?

Egy pohár bor legurítását követően kitágulnak a pupillák és enyhe vörös pír jelenik meg az arcon, ami úgy tűnik, vonzóbb külsőt eredményez. Ellazítja továbbá az arcizmokat, éppen annyira, hogy a fogyasztó kevésbé tűnjön feszültnek vagy megközelíthetetlennek. Két pohárka után viszont nem feltétlenül a "de szép vagy" bók fog beugrani azoknak, akik a társaságból nem fogyasztottak alkoholt, míg a veled együtt italozóknak valószínűleg semmilyen változás nem fog feltűnni.

A fenti információt kutatási eredményekkel támasztja alá a Bristol University, amely 40 főn végzett megfigyeléseket, mielőtt azt az érdekes megállapítást tette, hogy a bor bizony megszépít. A kutatók három fotót készítettek a résztvevőkről: egyet józanul, egyet 1, majd egyet 2 pohár elfogyasztása után. A fotókat egymás mellé téve józan társaik döntötték el, melyik képen néznek ki a legjobban. Az alkoholfogyasztás előtti és 1 pohár bor elfogyasztását követően készült képek közül az utóbbit választották, ugyanakkor a teljesen józan és 2 pohár bor utániakat összehasonlítva az nyert, amelyiken még nem volt alkohol az illető szervezetében.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában