3 kipróbált módszer hiperpigmentáció ellen

3 kipróbált módszer hiperpigmentáció ellen

2020. szeptember 18. 07:40:00

A leggyakrabban napsugárzás hatására keletkező sötét foltok többnyire testünk kevésbé takargatható részein jelennek meg. Derítsd ki, mit tehetsz ellenük!

A hiperpigmentáció, azaz a napsugárzás hatására történő melanin túltermelődés ártalmatlan az egészségre, sajnos mégis okozhat gondot. Általában az arcon, a kézen és a karon tűnik fel, rejtegetni tehát nem egyszerű. Vajon meg lehet-e szabadulni tőle, vagy a halványítás, esetleg az alapozó az egyetlen, átmeneti kiút? A tökéletes megoldás után kutatva egy házi praktika, egy olasz bőrvilágosító arcmaszk és egy drogériában tett látogatás után a gyógyszertárba vezetett a cikk szerzőjének útja.

Kezdjük az elején, a DIY ötlettel!

Az interneten írnak néhány hasznosnak mondott módszerről, ami állítólag segít halványítani a hiperpigmentáció jeleit. Az egyik a citromlével összekevert szódabikarbóna, ezt teszteltem le magamon először. A két dolgot összekeverve érdekes kémiai reakciónak lehettem tanúja: a massza felhabzott, és csak kis kevergetés után kaptam meg azt a kencét, amit végül a jól látható foltokra kentem, majd száradás után lemostam. Azt írták hozzá, hogy körülbelül 2 hét utáni mindennapos alkalmazás során halványítani fogja a foltot, jelentős változást azonban sajnos nem tapasztaltam.

Továbblépés: olasz bőrvilágosító pakolás

A Kiko citromos, isteni illatú gél állagú arcmaszkjáról azt írták, van világosító, bőrtónus kiegyenlítő hatása, amellett, hogy hidratál is. Utóbbi a vízhiányos bőrömnek tényleg olyan, mint sivatagnak az éltető víz, és az illata is nagyon kellemes. Abban viszont hiába reménykedtem, hogy halványodnak tőle a barnás foltok, feltűnő előrelépés nem történt. 

Gyógyszertári lehetőségek

Előre tudtam, hogy a gyógyszertárban nem fogom kevés pénzből megúszni a krémbeszerzést, ezért reményekkel telve benéztem a helyi drogériába. Korábban voltak a hiperpigmentáció kezelésére készített termékeik, és jó visszajelzéseket írtak róla az emberek. Most viszont sajnos nincs már semmi, amire az egyébként nagyon segítőkész eladó azt mondta volna, hogy érdemi változás várható tőle. Jött tehát a gyógyszertár, ahol az Eucerin fényvédős anti-pigment arckrémjét ajánlották. Napi használattal 4 hét után hoz eredményt, aminek nagyjából a fele telt el eddig, és nem mondom, hogy hatalmas változást látok, de a foltok már nem olyan szembetűnőek. Remélem, hogy két hét múlva még ennél is jobb lesz a helyzet!

Van más opció?

A Magister Products nevű hazai natúrkozmetikum márka Séance termékcsaládjában találtam rá a Pigment Trick Treatment nevű szérumra, melyben erős C-vitamin hivatott halványítani a pigmentfoltokat. Egyelőre nem szereztem be, de talonban tartom az ötletet, bár nagyon bízom benne, hogy nem lesz rá szükség. Különböző kozmetikai kezelésekről, például lézeres folthalványításról is olvastam, úgyhogy van még hova tovább...

Te próbáltál már olyan módszert, ami bevált? 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában