Búcsút szeretnél inteni a narancsbőrnek? Ezekkel próbálkozz!

Búcsút szeretnél inteni a narancsbőrnek? Ezekkel próbálkozz!

2020. szeptember 11. 23:00:00

Sok nő életét keseríti meg a narancsbőr, de jó hír, hogy vannak praktikák, amiket hathatósan vethetünk be ellene. Ezekkel érdemes megpróbálkoznod.

A legtöbb nőnek kortól függetlenül problémát okoz a narancsbőr. Kialakulásának oka sokszor a genetikára vezethető vissza, de ez sem jelenti azt, hogy teljesen tehetetlenek vagyunk ellene. Előfordulhat, hogy végleg sosem tudunk vele leszámolni, de minimalizálhatjuk. Ami összességében elmondható, bármilyen kezelésbe is fogjunk, számítsunk arra, hogy az eredmény fenntartásáért folyamatosan, rendszeresen kell végeznünk.

Mély masszázs

Mivel a narancsbőr főként a combokon jelenik meg, ennek a területnek a mély, rendszeres masszírozása elősegítheti a cellulit halványodását. Természetesen az a legkézenfekvőbb, ha magunknak csináljuk, ám meglehet, hogy nem minden területet érünk el úgy, hogy az hatásos legyen. Az viszont nem túlságosan fenntartható, hogy folyamatosan masszázsszalonba járjunk a narancsbőr eltüntetéséért. A legjobb megoldás, ha a masszázst kiegészítő kezelésként alkalmazzuk.

Dörzsölés száraz kefével

Ez a módszer kifejezetten hatásos lehet, hiszen eltünteti az elhalt hámsejteket, serkenti a vérkeringést, és felpezsdíti a nyirokkeringést. Fontos azonban tudni, hogy a látványosabb eredmény eléréséhez be kell építenünk a heti rutinunkba, valamint az sem mindegy, hogyan csináljuk. Az érzékeny területeket az óramutató járásával megegyező irányba kell dörzsölnünk, majd érdemes vennünk egy hűsítő zuhanyt, és a testápolóról se feledkezzünk meg. 

Rendszeres testmozgás

Valószínűleg a leghatásosabb módja a narancsbőr eltüntetésének az, ha rendszeresen mozgunk. A zsírégető edzések komoly fegyvert jelentenek a cellulit ellen, így nemcsak a kritikus terület válik feszesebbé, hanem az egész testünk is, nem beszélve arról, hogy a gyakori edzésnek ráadásul számos egyéb pozitív hatása van. 

Narancsbőr elleni krémek

Sokan előszeretettel és reményekkel telve használják a narancsbőr elleni krémeket, és az nem is jelenthető ki róluk, hogy hatástalanok, hiszen általában olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek serkentik a vérkeringést, felpezsdítik a nyirokkeringést és segítik a zsírsejtek lebontását. Ám sok esetben meglehetősen borsos áron lehet hozzájutni ezekhez a termékekhez. Jó hír, hogy magunk is elkészíthetjük a narancsbőr elleni krémünket. Ami mindenképpen legyen benne, az a kávé, a fahéj és a gyömbér, ezek ugyanis segítenek a vérkeringés beindításában, ami a cellulit elleni küzdelem alapja.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában