Kényszeres arcnyomkodás - Te is szenvedsz tőle?

Kényszeres arcnyomkodás - Te is szenvedsz tőle?

2020. szeptember 30. 14:45:00

Nem pótcselekvés, ha unalmadban, netán stresszes szituációk alkalmával bőröd egyenetlenségeit kapargatod vagy mitesszereket nyomkodsz.

Az állandó nyomkodási kényszer egy betegség, ami sok-sok éve beszédtéma az internetezők körében. A különböző szépségápolási fórumokon számos posztot olvastunk arra panaszkodó fiatal lányoktól, hogy szinte észrevétlenül kapargatni kezdik az arcukat, lábukat, karukat, és nem képesek ennek megálljt parancsolni. Bőrük sebes, heges lesz, emiatt szégyenérzet alakul ki bennük, azt azonban ez sem képes meggátolni, hogy akár már pár órával később ne ismételjék meg a rossz szokást.

Ha tehát veled is előfordul, hogy időnként véresre kaparod az arcod, vagy rendszeresen és szakszerűtlenül a mitesszerek nyomkodásával kínzod a bőröd, itt az ideje tudatosítanod magadban, hogy gond van. A kényszerbetegségeket komolyan kell venni, úgyhogy parancsolj magadra és ints búcsút a nyomkodásnak! A témával foglalkozó fórumokon több hasznosnak tűnő tanáccsal találkoztunk, amelyek közül hármat megosztunk veled. 

#1 Figyelj az étkezésre

Figyelj oda az egészséges táplálkozásra, igyál sok vizet! Nálad jobban senki nem ismeri a tested reakcióit, ahogyan azt is csak te tudod, mit és milyen gyakran fogyasztatsz. Ha a sós, zsíros ételektől már kevés mennyiség után kipattog az arcod, jobb elkerülnöd őket, mert amikor az arcodhoz érsz, kihívás lesz nem piszkálni a megjelent bőrproblémákat. 

#2 Keresd meg az eszközt, ami eltérít

Kevésbé tudományos tény, de a fórumokon chatelők szerint a műköröm viselése is közelebb vihet a célodhoz, ha le szeretnél szokni a kényszeres nyomkodásról. A műkörmökkel sokkal nehezebb mitesszert nyomkodni, így inkább előbb, mint utóbb fel fogsz hagyni ezzel a szokással. Általában stresszes szituációkban háborgatod a bőröd? Legyen a kezed ügyében egy toll vagy stresszlabda!

#3 Alakíts ki bőrápolási rutint

Logikusnak tűnik, és az is: kényeztesd a bőröd az állapotának, igényeinek megfelelő kozmetikumokkal, alakíts ki új, jó szokásokat! Idővel kikerül a napi "rutinból" a rögtönzött nyomkodás. Az sem árt, ha egy ideig nem merészkedsz túl közel a tükörhöz és nem vizslatod megszállottan az arcod, bőrhibák után kutatva. Ne feledd, hogy a következmények maradandóak lehetnek; ugye nem szeretnéd életed végéig viselni a hegeket? A nyomkodást és a bőrproblémák kezelését bízd profikra!

+1 Vállald fel a problémát

Ülj le a barátaiddal vagy családtagjaiddal, mesélj nekik a kényszerbetegségedről. Fogadd meg előttük, hogy soha többet nem bántod a bőröd. A fórumozók szerint nagy mérföldkő, amikor mások előtt elismered a problémát, és kijelented, hogy változtatni akarsz. Ők lehetnek a "support system" mögötted, akik támogatni fognak az utadon. A kényszeres nyomkodásról való leszokás is egy folyamat, adj időt magadnak!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában