Van megoldás a májfoltok ellen?

Van megoldás a májfoltok ellen?

2020. augusztus 12. 23:10:00

A nyaranta zavaróvá váló esztétikai probléma szakemberek segítsége nélkül is orvosolható. Olvasd el, mit tehetsz ellene, illetve hogyan előzheted meg a májfoltok kialakulását!

A májfolt, vagy latinul melazma felbukkanását sokan az öregedéssel hozzák összefüggésbe, a barnás foltok azonban már egészen fiatal korban megjelenhetnek a bőrödön. Nevezhetnénk napfoltnak is, hiszen a napsugárzásnak nem kis köze van a kialakulásához. Ezért van az, hogy a nyakon, a karon, a mellkason és a kézfejen lehet őket megpillantani, ezek ugyanis testünk azon pontjai, amelyek "kilógnak" a ruhákból. 

Megelőzés

Örökletesek? A hajlam igen, de ha megteszed a szükséges óvintézkedéseket, elkerülheted a májfoltok megjelenését. Használj fényvédő terméket minden nap! Azokra a helyekre koncentrálj, amelyek ki vannak téve a napsugárzás hatásainak. Nyakad, arcod, valamint kézfejed érzékeny bőre nem csak nyáron kívánja ezt a fajta védelmet, ezért fontos, hogy a hidegebb évszakokban se feledkezz meg ápolásukról.

Halványítás, eltüntetés

Mielőtt a májfoltok eltávolításán gondolkodnál, nézesd meg őket egy bőrgyógyásszal, aki megállapítja, nincs-e rosszindulatú pötty a bőrödön. Ezután alkalmazz hidratálókrémeket az érintett területeken (napokon belül halványodni fognak a foltok), illetve radírozd le a bőröd. A kémiai hámlasztás nagyon hatékony, azonban fontos, hogy az erős nyári napsugárzás miatt ezt csak az ősz végi, téli időszakban tedd meg. A fizikai hámlasztáshoz otthon keverj össze olívaolajat vagy mézet cukorral, és óvatos, masszírozó mozdulatokkal vidd fel a bőrödre, majd alaposan öblítsd le. Gyógyszertárakban és egyes kozmetikai üzletekben találni fogsz kifejezetten májfoltokra ajánlott készítményeket, de szükség esetén egészségközpontok célzott kezeléseit is igénybe veheted.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában