5 tipp a nyári migrén ellen

5 tipp a nyári migrén ellen

2020. július 03. 06:55:34

Elviselhetetlen migrént okoz a változékony időjárás? Tehetsz azért, hogy a fejfájás idén nyáron ne keserítse meg az életed!

A migraineagain.com megírta, hogy a migréntől szenvedők mintegy 53%-a megfigyelte, az időjárásváltozás szerepet játszik a fájdalom kialakulásában. Kutatói csapat állt az ügy mellé, melynek tagjai kielemezték a szezonális változások hatását. Ha tudod, miért tör rád a fejfájás, már csak azt kell megfejtened, hogyan kerülhető el, lehetőleg gyógyszer nélkül. Segítünk!


Kiváltó okok

A témával foglalkozó szakmai weboldalak szerint a migrénre való hajlam öröklődhet, ám hogy valóban kialakul-e, abban általában a külső ingerek is szerepet játszanak. A stressz, a hormonok, a kihagyott étkezések, az időváltozás, az alvási problémák, a szemnek kellemetlen fényviszonyok, az alkoholfogyasztás, a hőmérséklet és bizonyos ételek ugyanúgy kiválthatják. Ami az időjárást illeti, 7 dologról tartják azt, hogy köze lehet a migrénhez. Ezek az időváltozás, a magas páratartalom, az erős szél, a viharos idő, az extrém szárazság, az erős napfény és mesterséges fény, illetve a légnyomásváltozás.

Mit tehetsz ellene? 

Sajnos lehetetlen minden olyan körülményt kiiktatni az életedből, ami migrént válthat ki, hiszen az időjárás alakulását nem tudod megváltoztatni. Azért szerencsére van, amit befolyásolhatsz.


#1 Az erős napfény ellen vértezd fel szemeid, viselj jó minőségű napszemüveget! Az optikákban általában ingyenesen megmondják, mire képes a termék, aminek a birtokában vagy. 


#2 Hidratálj! Ne felejtsd el, hogy nyáron az átlagosnál is több folyadékot kell fogyasztani. Rásegítésként egészítsd ki a napi étrended zöldségekkel és gyümölcsökkel! 


#3 Szabadtéri programjaidat ne a nap legmelegebb részére (kora délután) időzítsd, inkább reggel és késő délután/este aktivizáld magad.


#4 A migrénre hajlamos embereknek nyáron nem javasolt 3D-s filmek nézése, ahogyan a kinti sportolás vagy hullámvasútra ülés sem, amennyiben erős a napfény.


#5
Ha grillpartit tartasz, hotdog és hamburger helyett készíts gyömbéres lazacot, mert az Omega-3 zsírsavat, magnéziumot, és B-vitamint tartalmaz; előbbiek kiválthatnak migrént, utóbbiak megerősítenek vele szemben.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában