Így hat a szervezetedre a nyári italozgatás

Így hat a szervezetedre a nyári italozgatás

2020. augusztus 15. 13:00:00

A nyári hőség ellenére sem csökken a pubok látogatottsága, ami részben annak köszönhető, hogy a frissítően hideg sörök és finom koktélok elfogyasztásában senki semmi kivetnivalót nem lát.

Gondoltál-e már arra, milyen veszélyei lehetnek a nyári alkoholfogyasztásnak? A metro.co.uk a téma egyik szakértőjét, Dr. Andrew Thornbert kérdezte, aki többek között arról beszélt, mely napszakban a legkevésbé kockázatos legurítani egy-két pohárral kedvenc italodból. Mielőtt elolvasnád javaslatát, vedd sorra velünk a veszélyeket, amelyekre figyelmeztet!

Dehidratáltság - Az alkoholfogyasztás dehidratáltsághoz, azaz kiszáradáshoz vezet, vagyis tested több folyadékot veszít, mint amennyit bevittél. Letargia, ingerlékenység, légzési problémák és rendszertelen szívverés lehet a következmény, de mind elkerülhető: bármilyen alacsony alkoholtartalmú ital kerül eléd, mindig figyelj a kellő vízbevitelre!

Testhőmérséklet-növekedés - A szabadtéri iszogatás kellemetlen következménye a hőguta is. A tartós nyári melegben testünk az izzadás által próbálja hűteni magát, ám ha az alkoholnak is köze van a testhőmérséklet növekedéséhez, közel sem biztos, hogy megfelelően fog lezajlani ez az egyébként természetes folyamat. A tünetek: bódulat, 39 fokot meghaladó testhőmérséklet, fejfájás, hányinger, eszméletvesztés.

Káros hatás a belső szervekre - Az alkoholfogyasztás nemcsak a májadra van hatással, hanem az agyadra, a gyomrodra, a vastagbeledre és a szívedre is. Ez természetesen független az évszaktól, de jusson eszedbe, hogy a nyári meleg csak tovább ront a helyzeten...

Meginnál pár pohárral, de mikor (ne) tedd?

Dr. Thornber szerint a kockázat akkor a legkisebb, ha a nap kevésbé forró pontját választod az iszogatásra. A naplemente idejének környékén kevesebb veszélynek teszed ki a szervezeted, ellenben dél és 13 óra között, amikor a nap a legmagasabban áll és a hőmérséklet tetőzik, jobb, ha elfelejted. Az pedig ugye nem is kérdés, hogy a mértékletesség lebegjen a szemeid előtt!


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában