5 gyümölcs, amit nem szabad a hűtőszekrényben tárolni

5 gyümölcs, amit nem szabad a hűtőszekrényben tárolni

2020. május 20. 23:06:15

Íme egy lista azokról a gyümölcsökről, amiket nyugodtan kint hagyhatsz az asztalon, mert megőrzik a frissességüket anélkül is, hogy a hidegre tennéd őket.

Paradicsom
Nem véletlen, hogy a paradicsomokat általában a burgonyával, vagy a hagymával egy polcokon árulják, távol a fagyos pultoktól – azért, mert ezeket nem szükséges a hűtőbe pakolni. Sőt, kimondottan tilos, ugyanis a hidegben könnyedén veszíthetnek az aromájukból, és kásás lesz az állaguk.

Alma és körte
Csak akkor tedd az almákat és a körtéket a hűtőbe, ha hidegen szereted megenni őket, de egyébként jobb, ha inkább egy gyümölcskosárba pakolod őket, mert a hűvösben felgyorsul az érési folyamatuk és a vitamintartalmuk is csökken. Ráadásul szobahőmérsékleten tovább maradnak ropogósak.

Banán
A banánokat legfeljebb akkor érdemes a frigóba rakni, amikor már túlságosan érettek – így megóvhatod őket a romlástól, és még felhasználhatod őket sütési célra.

Dinnye
Ahogyan a legtöbb nyári gyümölcsnek, úgy a görög-, és sárgadinnyének is szobahőmérsékleten van a helye, amíg fel nem vágod őket – azonban a szeleteket már tedd be a hűtőbe, hogy egy ideig még megőrizhessék a frissességüket. De sokat azért ne várj az elfogyasztásukkal, mert a hidegtől lisztes állaga lesz. 

Avokádó
Bár pár nappal meghosszabbíthatod az avokádók élettartamát, ha berakod őket a fridzsiderbe, a hideg miatt hamar veszíteni fognak az ízükből – ezért maximum guacamole formájában tárold a hűtőszekrényben!

Forrás: Cosmopolitan


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában