5 tipp a zuhanyfüggöny újrahasznosítására

5 tipp a zuhanyfüggöny újrahasznosítására

2020. június 05. 15:54:03

A vízálló, gyűrődésmentes anyagból készülő zuhanyfüggönyt lecseréléskor nem kell rögtön a kukába dobni. Mutatunk 5 alternatív felhasználási lehetőséget!

A zuhanyfüggönyt azért szeretjük, mert megkímél a felmosástól és biztosít némi privát szférát. Leselejzetés helyett gondold át, hogyan adhatsz neki új életet; szolgáljon inspirációként a Reader's Digest Canada 5 szuper tippje. 

1. Takarófólia festéshez

Lakásfelújításkor a takarófólia funkcióját veheti át a régi zuhanyfüggöny. A boltban kapható vékony, nájlon változattal ellentétben újrahasznosítható, és mivel a súlya valamivel nehezebb, nem fogja rögtön felkapni a szél, ha huzat alakul ki a helyiségben.

2. Piknikezéshez, pléd vagy asztalterítő alá

A vízálló zuhanyfüggönynek akkor is hasznád veheted, ha barátaiddal piknikezést tervezel. A pléd védelme érdekében terítsd alá, így a nedves fű nem tehet kárt benne, és egyúttal a bogarak dolgát is megnehezíted. Higiéniai szempontból a szabadtéri piknikezőasztal tetejére vagy az ülőpadokra terítve is bevethető.


3. Szabás-varráshoz

Szívesen varrogatsz, de félted az asztalod felületét? Menj biztosra, takard le vastagabb anyagú zuhanyfüggönnyel! Így nem kell attól tartanod, hogy az anyagok vágása közben az olló bármilyen sérülést okoz. 

4. Növénytermesztéshez

Ha meggátolnád a fűszálak és gyomnövények növekedését kedvenc virágaid, vagy más, ültetett növényeid között, használd talajtakaró fólia gyanánt. Ha színes vagy mintás, akkor biztos, hogy vidámabb lesz a virágágyás tőle! 

5. Élelmiszerek frissen tartásához

Cipzárral ellátott vászontáskáidat vond be a vízálló zuhanyfüggöny anyagával. Majdnem olyan hatást érhetsz el így, mintha hűtőtáska lenne nálad. Jól fog jönni, ha gyorsvagyasztott terméket vásárolsz a szupermarketben, vagy amikor kirándulni mész, és nem tudod hova tenni a szendvicseket, behűtött italokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában