Rendszerezd a ruhásszekrényed két lépésben!

Rendszerezd a ruhásszekrényed két lépésben!

2020. május 28. 13:15:29

A szépen összehajtogatott pólók közül épp azt akarod felvenni, amelyik a stóc legalján van. Próbálod óvatosan kiemelni, de nem sikerül.

Az egymás tetejére pakolt ruhák pillanatok alatt rendezetlen kupaccá válnak. Nem érsz rá ezzel foglalkozni, ezért hálát adsz az égnek, amiért a ruhásszekrény ajtaja eltakarja a kaotikus állapotokat. Ismerős a helyzet? Ne aggódj, ilyen és ehhez hasonló gardróbproblémák időnként mindenkivel megesnek!

Míg egyesek számára az a legnagyobb gond, hogy helyhiány miatt minimum három különböző helyiségben, (esetenként az ágyneműtartóban és/vagy dobozokban) kell tárolniuk a dolgaikat, másoknak az keseríti meg az életét, hogy a fehérneműs fiókban hosszú percekig kell vadászniuk egy-egy zoknira, akkora a káosz. Ebben a cikkben ahhoz szeretnénk ötleteket adni, hogyan teremts fenntartható rendet a szekrényedben. Másra nincs szükség, csak néhány hasznos kiegészítőre és a leleményességedre.

1. lépés: Szabadulj meg a felesleges daraboktól

Talán ismerősen cseng Marie Kondo, a japán rendszerezőguru neve, aki könyvet írt arról, hogyan döntsünk ruháink sorsáról. Marie szerint magadhoz kell szorítanod minden egyes ruhadarabot, és amelyiknél nem érzed, hogy elönt a boldogság (vagy valami ahhoz hasonló, pozitív érzés), arról nyugodt szívvel lemondhatsz. A gyakorlatiasabb ötletekért rajongók számára is van pár tippünk: nézd meg a ruha anyagát, és törekedj arra, hogy minél kevesebb szintetikus, nem szellőző (poliészter, akril, stb.) anyagból készült termék maradjon a birtokodban. A méretben nem stimmelő, vagy már nem tetsző ruhákat, nadrágokat és pólókat leadhatod egy ruhagyűjtő konténernél, így eljutnak azokhoz, akiknek nálad nagyobb szükségük van rájuk.


2. lépés: Szerezz be pár hasznos kelléket

Miután megszabadultál a felesleges ruhadaraboktól, több hely marad a szekrényedben más tételeknek. A tárolókapacitást ügyes kis trükkökkel tudod tovább bővíteni, például összecsukható textildobozokkal, polcra húzható kosarakkal, elválasztós tárolókkal, akasztókkal. Még egy dolog: vállfából sosem elég, ezért abból is tárazz be! Az alumínium dobozos üdítők lepattintható nyitókáját a vállfa görbe részére húzhatod, így egymás alatt több vállfa elfér. Félbehajtva rájuk teheted akár a nadrágjaidat is. Ha van otthon pár, különböző méretű ajándéktasakod, vesd be őket: a közepes méretűek tökéletesek a fehérneműk elkülönítésére, a nagyobbakban táskáknak, sapkáknak, fürdőruháknak jut hely. 


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában