Ezért legyen neked is okos villanykörtéd!

Ezért legyen neked is okos villanykörtéd!

2020. június 22. 21:45:34

Az okos villanykörték több menő funkcióval bírnak, melyek nélkül - ha egyszer kipróbáltad - nem fogod tudni elképzelni a lakást.

"Csak" egy villanykörte - miért annyira népszerű? A rövid válasz az, hogy mert pofonegyszerűen modernizálhatod vele az otthonod, arról nem is beszélve, hogy szó szerint megszínesíti az életed. A virtuális asszisztenssel és/vagy a telefonoddal irányítható intelligens fényforrás ugyan okos kütyünek számít, még sincs szükség komoly technológiai háttérre a működtetéséhez. Az alábbiakban öt pontban fejtjük ki, szerintünk miért van helye az otthonodban!

#1 Állítható fényerő

Mit szólnál hozzá, ha néhány másodperc alatt kellemes hangulatvilágítást teremthetnél a nappaliban vagy lényegében a lakás bármely pontján? Ha tetszik az ötlet, az okos villanykörtével két egyszerű lépésben megvalósíthatod: 1.) izzítsd Alexát vagy a Google Asszisztenst, vagy kapd elő a telefonod, 2.) állítsd kedved szerint a fényerőt!

#2 Bárhonnan irányítható

Bizonyos márkák lehetővé teszik a fényforrások irányítását abban az esetben is, ha éppen nem tartózkodsz otthon. Remek megoldás lehet ez mindazok számára, akik a nyaralás alkalmával azt a látszatot szeretnék kelteni, hogy nem hagyták felügyelet nélkül a lakást. Sokan napokra felkapcsolva hagyják a lámpát ilyenkor, ezzel a megoldással viszont energiát és pénzt spórolhatnak.

#3 Változtatható színek

Tudtad, hogy egyes okos villanykörték 16 millió színt képesek megjeleníteni? A hozzájuk tartozó applikáción találsz egy színskálát, amelyen ujjaid segítségével választhatod ki a hangulatodnak megfelelő színt. A virtuális asszisztensekkel természetesen a hang alapú irányítás is megoldható. 

#4 Zene lejátszására is alkalmasak

Olyan okos villanykörték is léteznek, amelyek beépített hangszóróval rendelkeznek. Nem fogod hallani az egész lakásban, de ha az adott helyiségben maradsz, elégedett leszel a hangerővel és a hangminőséggel. 

#5 Jobban fogsz aludni

Bizony, az okos villanykörték egy fajtája (például a C Sleep nevű) a melatonin, azaz az alvást segítő hormon kontrollálásával járul hozzá, hogy minél pihentetőbb legyen az ágyban töltött idő. Nem semmi, ugye?

Forrás: cnet.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában