Különös hangokat hallasz a lakásban? Van magyarázat!

Különös hangokat hallasz a lakásban? Van magyarázat!

2020. július 16. 22:45:07

Recsegés, kattogás, furcsa zajok: időnként biztos, hogy te is hallod őket. A horrorfilmbe illő hangok mögött nincs valós veszély, ha megismered a hátterüket, forgolódás nélkül menni fog az elalvás.

Se nem indián temetkezési helyre épült, se nem kísértetjárta az az épület, ahol időnként recsegő-ropogó hangokat hallat a padló, a fűtéscső vagy a falak. Félelemre semmi ok, általában természetes folyamatok állnak a dolgok mögött. Az egyik magyarázat a házak süllyedésében keresendő. Minden ház süllyed, ez nem feltétlenül abnormális. Nagyobb problémák csak ritkán fordulnak elő, például, ha nem fordítottak elég figyelmet az alapozásra, vagy az építkezési területen nem volt megfelelő a föld minősége.

Abban az esetben, ha minden este recsegő, kattogó hangokat hallasz, valószínűleg a hőmérsékletváltozás hatásairól van szó. Forró nyári napokon nem meglepő szokatlan hangokat hallani a tető felől, vagy éppen véletlenszerű ropogást a falak irányából. A padlásról érkező hangok akár madarak vagy rágcsálók jelentétét is jelezhetik, ami ugyan nem teljesen megnyugtató, annál viszont jobb, mint azt hinni, hogy egy kellemetlenkedő szellem szórakozik az idegeiddel.

Még egy dolog: a fűtésszezon ugyan távol van, jó, ha tudod, milyen hangokra számíthatsz ősszel és télen. Egyes lakásokban a fűtéscsövek közelében bútorok vannak (például panellakások konyháiban), amelyek a hő miatt táguló csövekkel érintkezve misztikus kattogást hallatnak. A hőtágulás mint fizikai jelenség miatt hasonló a helyzet a radiátorokkal is. Kattognak felmelegedéskor, kattognak lehűléskor.

Bizonyos épületekben, beleértve a gázüzemű vízmelegítővel ellátott tömblakásokat, vihar idején a szél süvítő hangja riogathat. A berendezés kéménye a „ludas”, amire természetesen szükség van, hogy ne kelljen belélegeznünk a gáz elégetésekor keletkező anyagokat. Egy horrorfilm vagy thriller megnézése után eddig lehet, hogy nem ezekre a racionális magyarázatokra gondoltál, de reméljük, hogy a fenti információk ezután megkímélnek pár álmatlan éjszakáktól. Ugye, hogy nincs bennük semmi félelmetes?

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában