Ropogós házi granola

Ropogós házi granola

2020. május 13. 20:14:55

Szuper választás reggelire vagy edzés előtti étkezésnek. Feltölt energiával, egészséges és finom.

A bolti granolák helyett válaszd inkább a házi készítésűt, előnyük ugyanis a boltival szemben, hogy ízlésed szerint variálhatod a hozzávalókat. Fogyaszd tejjel, joghurttal, tumixszal vagy friss gyümölcsökkel.

Hozzávalók:

  • 4 bögre teljes kiőrlésű zabpehely
  • 1 tk tengeri só
  • 1,5 bögre natúr magok (mandula, kesudió, pekándió, mogyoró, tökmag, napraforgómag, lenmag, stb.)
  • kókuszchips
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 bögre kókuszolaj
  • 1/2 bögre méz
  • pár csepp vaníliaaroma
  • 2/3 bögre aszalt gyümölcs (szilva, áfonya, goji bogyó, stb.)

Elkészítés:

A zabpehelyhez keverjük a magokat (ha nagyobb darabok vágjuk össze), sót, fahéjat, kókuszchipset.
Öntsük rá az olvasztott kókuszolajat, mézet, vaníliaaromát, majd alaposan keverjük össze.
Egyenletes oszlassuk szét a sütőpapíron és süsük 170 fokon 15-20 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg.
Várjuk meg míg kihűl a granola, majd, törd szét darabokra és keverd hozzá a darabolt aszalt gyümölcsöket. Tároljuk jól zárható üvegben.

Jó étvágyat hozzá.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában