Ropogós házi granola
Ropogós házi granola
Szuper választás reggelire vagy edzés előtti étkezésnek. Feltölt energiával, egészséges és finom.
A bolti granolák helyett válaszd inkább a házi készítésűt, előnyük ugyanis a boltival szemben, hogy ízlésed szerint variálhatod a hozzávalókat. Fogyaszd tejjel, joghurttal, tumixszal vagy friss gyümölcsökkel.
Hozzávalók:
- 4 bögre teljes kiőrlésű zabpehely
- 1 tk tengeri só
- 1,5 bögre natúr magok (mandula, kesudió, pekándió, mogyoró, tökmag, napraforgómag, lenmag, stb.)
- kókuszchips
- 1 tk fahéj
- 1/2 bögre kókuszolaj
- 1/2 bögre méz
- pár csepp vaníliaaroma
- 2/3 bögre aszalt gyümölcs (szilva, áfonya, goji bogyó, stb.)
Elkészítés:
A zabpehelyhez keverjük a magokat (ha nagyobb darabok vágjuk össze), sót, fahéjat, kókuszchipset.
Öntsük rá az olvasztott kókuszolajat, mézet, vaníliaaromát, majd alaposan keverjük össze.
Egyenletes oszlassuk szét a sütőpapíron és süsük 170 fokon 15-20 percig. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg.
Várjuk meg míg kihűl a granola, majd, törd szét darabokra és keverd hozzá a darabolt aszalt gyümölcsöket. Tároljuk jól zárható üvegben.
Jó étvágyat hozzá.