Csokis fokhagyma a jobb memóriáért, avagy 5 fura házi praktika

Csokis fokhagyma a jobb memóriáért, avagy 5 fura házi praktika

2020. június 02. 16:03:46

Gondoltad volna, hogy a pillecukor jó torokgyulladás kezelésére? A huffingtonpost.ca cikke szerint az eredeti receptúrában egy gyulladáscsökkentő növény nedvét használták, ezért a gyógyító hatás.

Régen talán okkal hittek benne, hogy segít, a ma kapható pillecukornak viszont már állítólag semmi köze nincs az említett növényhez. Ennek ellenére sokan napjainkban is az édességért nyúlnak, amikor megfájdul a torkuk. Ilyen és ehhez hasonló, furcsa házi pratikából akad még pár, amelyek közül most öt személyes kedvencünket osztjuk meg veled. Vajon tényleg működnek?

Keményre főzött tojás a monoklira

Ázsiai hagyomány, hogy a kocsmai verekedés után keményre főtt tojással kell kezelni a szem körüli, lila elszíneződést. A siker persze csak akkor garantált, ha pénzérmét nyomsz a tojásba, majd puha textíliába bugyolálba megdörzsölöd vele az érintett területet.

Áztatott kenyér puffadt, gyulladt bőrre

A tejben vagy vízben megpuhított kenyér egy sokak által alkalmazott bőrszépítő kezelés része. Alkalmazása nagyon egyszerű: a beáztatott kenyeret gyengéden az archoz kell paskolni. Hogy tényleg hat-e, azt nem tudjuk, de egyesek a pakolás/borogatás szó kialakulását ebből a népi "eljárásból" eredeztetik.

Nedves spenótlevél vérző orra

Akinek gyakran vérzik az orra, valószínűleg kapott már olyan tanácsot, hogy emelje a K-vitamin bevitelét (például spenótfogyasztással), mert annak nagy szerepe van a véralvadásban. Vannak azonban olyanok, akik inkább külsőleg alkalmazzák a spenótlevelet: nedvesen a fülük mögé akasztják, hátha így is hat.

Csokoládés fokhagyma a jobb memóriáért

Eleanor Roosevelt, az Amerikai Egyesült Államok egykori first lady-je is megesküdött volna arra, hogy a bizarrnak hangzó étcsokoládé & fokhagyma párosa fejleszti a memóriát. Naponta három gerezdet fogyasztott el belőle, és talán nem eredménytelenül. A fokhagyma vérnyomáscsökkentő és értágító hatása miatt köztudottan jót tesz az agynak, és antioxidáns tartalma lévén az étcsokoládé sem rossz választás.

Forrás: huffingtonpost.ca

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában