Jobb lesz a hangulatod, ha elkerülöd ezeket az ételeket

Jobb lesz a hangulatod, ha elkerülöd ezeket az ételeket

2020. július 30. 18:40:00

Táplálkozási szokásaid nem csak a derékvonaladra vannak hatással: fizikai állapotodon kívül mentális egészségedet is befolyásolják.

Az agy kémiája összefüggésben áll azzal, mit eszel, ugyanakkor az is igaz, hogy a hangulatod hatással van a választásaidra. Az eatthis.com szakértők bevonásával próbálta megfejteni, melyek azok az ételek, amelyek legtöbbünket letörtté tesznek vagy szorongást váltanak ki belőlünk. A következől száműzendő ételek és italok között lesz, ami nagy meglepetést okoz!

Felvágottak

A hűtőpult szépen elrendezett felvágottjai kedvtelenséget okozó nitrátokat, színezékeket, adalékanyagokat és tartósítószereket tartalmazhatnak. Ha elfogyasztásuk után fejfájást, puffadást, vagy hangulatingadozást tapasztalsz, most már tudod, miért. Készítsd el inkább az egészségesebb változatot: kedvenc sülthúsod vékony szeletei tökéletes szendvicsfeltét lesznek!

Kóla és cukros italok, juice-ok

A nem kevés cukrot tartalmazó kóla, illetve a hasonlóan magas cukortartalmú gyümölcslevek azért kerültek a hangulatromboló italok és ételek listájának élére, mert felborítják a cukoregyensúlyt. Amilyen gyorsan magasra emelkedik tőlük az energiaszint, olyan hirtelen vissza is esik. A cukormentes kóláról sincs túl jó véleménye a szakembereknek; állítólag napi két diétás ital elég ahhoz, hogy sörhashoz hasonló pocakot eressz. Valószínűleg ettől sem lesz túl jó kedved.

Sós mogyoró

A táplálkozási tanácsadók a sós mogyoró teljes kiiktatására buzdítanak, tekintettel annak magas sótartalmára, illetve az MSG, azaz nátrium-glutamát nevű, ízfokozó adalékanyag jelenlétére, amely depresszióssá tehet. És ez sajnos csak egy a sok kellemetlen mellékhatás közül. Amire számíthatsz még: kimerültség, gyengeségérzet, fejfájás. A fűszerezetlen dió, mandula és brazil dió mixe ellenben jót tesz. 

Konzervek

A mérgező, BPA nevű vegyi anyag miatt óva intenek a szakértők konzervek vásárlásától, mert a szervezetbe jutása krónikus hangulatzavarok kialakulását okozhatja. A BPA-val készülő epoxigyanta a konzervdobozok belső oldalára kerül, hogy meggátolja a rozsdásodást. Sajnos számos más termékben is fellelhető, például női higiéniai kiegészítőkben. Vásárláskor figyelj, hogy a választott konzerv (és persze minden más) BPA-mentes legyen!

Gabonafélék

A gabonafélékből készült ételek gluténtartalma azok számára is gondot jelent, akiknek a szervezete fel tudja dolgozni a glutént. Egyes szakértők azt mondják, a glutén összefüggésben állhat a mentális ködnek nevezett memóriazavarral, ami általában krónikus feledékenységgel és összpontosítási problémákkal is jár. Mindezek természetesen negatív irányba befolyásolják az életminőséget, ezáltal a hangulatodra is rányomják bélyegüket. Ha a fenti problémákat tapasztalod, nézz jobban utána a mentális köd fogalmának, és szükség esetén iktasd ki az étrendedből a gabonaféléket!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában