Szépségápolási mítoszok, amikkel ideje leszámolni egyszer és mindenkorra

Szépségápolási mítoszok, amikkel ideje leszámolni egyszer és mindenkorra

2020. augusztus 26. 22:00:00

A szépségápolással kapcsolatban rengeteg tévhit él. Számos olyan mítosz van, ami még mindig tartja magát, de itt az ideje, hogy leszámoljunk velük.

Manapság rengeteg szépségápolási trükköt és tanácsot találhatunk az interneten, ráadásul a barátok is mindig készen állnak megosztani a tapasztalataikat arról, mi a legjobb módszer egy-egy probléma megoldására, vagy mi az az eljárás, amit érdemes kerülni. Annak ellenére, hogy a hasznos információk tengerében úszunk, még mindig rengeteg olyan mítosz él a szépségápolással kapcsolatban, amivel ideje leszámolni. Ezek azok.

A természetes mindig jobb

Mostanában a természetes összetevőkből készült szépségápolási termékek a virágkorukat élik, de azt állítani, hogy ezek mindig és minden bőrhibára jobbak, enyhén szólva is túlzás. Amennyiben komoly és nem múló problémával rendelkezünk, inkább a bőrgyógyász utasításait kövessük, és az általa javasolt termékeket használjuk.

A borotválkozás vagy a gyantázás vastagabbá teszi a szőrszálakat

Sem a borotválkozás, sem a gyantázás nem változtat a szőrszálak vastagságán, vagy a színén. A borotválkozás azonban megrövidítheti a szőrszálak hegyét, ezért látszatra és érzetre vastagabbnak tűnhetnek, de valójában nem "erősödnek" meg. Ezért tehát nem érdemes mellőznünk ezt a szőrtelenítési módszert. 

Ha kitépünk egy ősz hajszálat, kettő nő vissza helyette

A szőrtüszők különálló egységek, vagyis az egyik hajszál kitépése egyáltalán nem befolyásolja a másik színét. Persze ez nem azt jelenti, hogy az ősz szál kihúzása után megszűnik a probléma, hiszen a szürke szálak megjelenése többnyire a géneken múlik, és előbb-utóbb mindenkinél elkezdődik ez a folyamat.

A sok víz a hidratált bőr titka

Természetesen a megfelelő folyadékmennyiség az egész szervezetre jó hatással van, de vízhiányos bőr esetén a belső hidratálás kevés a probléma megszüntetéséhez. A bőrt kívülről is ápolni kell, ha azt szeretnénk, hogy egészséges és ragyogó legyen. 

A pattanásokat otthon is ki lehet nyomkodni

Ez egy nagyon elterjedt tévhit, és az is érthető, hogy borzasztóan nehéz ellenállni a kísértésnek, de érdemes. Az otthoni nyomkodással ugyanis egyáltalán nem teszünk jót a bőrünknek, megnöveljük a gyógyulási folyamat hosszát, ráadásul a hegek kialakulását is kockáztatjuk. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában