Ricinusolaj: a hajjal és a bőrrel is csodát tesz

Ricinusolaj: a hajjal és a bőrrel is csodát tesz

2020. szeptember 05. 17:10:00

Azt talán már mindenki tudja, hogy a ricinusolaj kiváló a hajnak, de nem csak ott alkalmazhatjuk. A bőrünkkel is csodákra képes! Próbáld ki te is!

A ricinusolaj a ricinus magjából hideg sajtolással készült olaj, melynek nagyon sokoldalú a felhasználása. Belsőleg és külsőleg is alkalmazzák számos panasz enyhítésére, valamint a szépségápolásban is - hiszen olyan kiváló tulajdonságokkal bír, amiket a drága kenceficék is megirigyelhetnek. A bőrrel és a hajjal is csodát tesz. Nagyon gazdag antioxidánsokban, E-vitaminban, fehérjében, ráadásul antibakteriális tulajdonságokkal is bír. Olyan szer, amelynek mindenképpen ott kell lennie a fürdőszoba polcán, ráadásul az ára is kedvező, hiszen a gyógyszertárakban, kimérve is meg lehet vásárolni.

Csökkenti a hajhullást, erőt és fényt ad a hajnak

Kezdjük a ricinusolaj azon hatásával, amelyet a legtöbben talán már ismernek: csodákat képes tenni a hajkoronával. Míg a legtöbb hajolaj csak a hajszálakra hat, a ricinus a fejbőrbe hatolva is elősegíti a hajkoronánk egészségesebbé tételét, hidratálja és kondicionálja a szálakat. Masszírozzuk bele a fejbőrbe, ezzel serkentjük a vérkeringést és a felszívódást is segítjük. Ahhoz azonban, hogy tartós legyen az eredmény, nem elég esetlegesen alkalmazni. A hajra gyakorolt áldásos hatása azon is múlik, hogyan használjuk. Erről itt írtunk bővebben.

A ráncokkal is felveszi a harcot

Amit talán kevesebben tudnak a ricinusolajról az az, hogy a ráncok ellen is csatasorba állíthatjuk. A bőrbe hatolva serkenti a kollagén termelődését, ami javítja a bőr rugalmasságát, növeli a hidratáltságát, csökkenti a ráncokat, halványítja az öregedés korai jeleit. A ricinusolaj alkalmazása tehát puhább, egyenletesebb és simább arcbőrt eredményez. Ha a legjobb hatást akarjuk elérni, akkor éjszaka használjuk és hagyjuk az arcbőrön egész este.

A száraz bőrre is orvosság

Ha végleg szeretnél elbúcsúzni a száraz és foltos bőrtől, akkor mindenképpen próbálkozz a ricinusolajjal. Sokak számára okoz nehézséget a talp bőrének puhán tartása, erre is kiváló megoldás lehet a ricinusolaj, hiszen egyszerre hámlasztja és táplálja azt. Nem csak ott alkalmazhatjuk azonban, hanem szinte minden területen, ahol száraznak érezzük a bőrünket, esetleg viszkető érzést érzünk.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában