Hogyan lesz dús és egészséges a hajunk?

Hogyan lesz dús és egészséges a hajunk?

2020. május 15. 23:20:00

Ki ne szeretne gyönyörű hajkoronát? Dús, csillogó, hosszú hajat? Itt a legősibb és leghatékonyabb módszer: a ricinusolaj.

Minden nő gyönyörű hajkoronáról álmodik, sokan szeretnének dús, csillogó, hosszú hajat. Vannak, akiket megáldott ezzel a természet, vannak, akiknek akár időszakosan, akár tartósan több ápolást igényel a hajuk. Rengeteg termék és módszer közül választhatunk, mindegyik közül a legősibb és legismertebb: a ricinusolaj.

 

Ricinusolaj: a természetes hajnövesztő

A ricinusolaj a haj „életelixírje”, a ricinus növényből (melynek magjai azonban mérgezőek) préselt olaj, melyet már az egyiptomiak is kozmetikumként használtak, és amely tudományosan bizonyítottan segít a károsodott és töredezett haj helyreállításában. Titka abban rejlik, hogy vegyületei kiváló kötést alkotnak a hajban található keratinnal, ezzel valódi munkát végeznek a haj szerkezének újjáépítésében, tartást adnak neki, fényesebbé teszik, és kedvezően hatnak a növekedésének gyorsítására.

 

Hogyan ápoljuk hajunkat ricinusolajjal?

A ricinusolaj valóban segíti a haj növekedését, de csak abban az esetben, ha megfelelően alkalmazzuk. Nem elegendő pár csepp néha-néha, hanem a hatás érdekében kúraszerűen kell alkalmaznunk.

Használható önállóan vagy más hajolajokkal kombinálva, úgymint az argánolaj (erősíti a hajszálakat) vagy a rozmaringolaj (szintén a növekedésre hat jótékonyan).

 

Ideális, ha a száraz hajba masszírozzuk be fejtetőtől a végéig, majd törölközőbe, vagy vászonkendőbe tekerve hagyjuk fél órán át. Ezután alaposan öblítsük le. Ha nagyon károsodott a hajunk, érdemes heti kétszer elvégeznünk a kúrát, ha csak hosszabb hajat szeretnénk, elegendő heti egy alkalom.

A ricinusolaj kapható bármelyik drogériában, vagy akár kimérve is gyógyszertárban, de rendelhetünk számtalan webshopból is, kedvező áron. Megéri nagy kiszerelésben beszerezni, hiszen minél többet használjuk, annál látványosabb lesz az eredmény.


Borítókép: donnatempo.it

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában