5 tipp az erős, egészséges körmökért

5 tipp az erős, egészséges körmökért

2020. június 16. 23:00:58

A körmök állapota szoros összefüggésben áll az életvitellel és a táplálkozási szokásokkal. 5 tippel segítünk, hogy pozitív változást érj el!

A gyenge, törésre hajlamos körmök helyzetén szerencsére lehet javítani. Ha például magad fested a körmeidet, használj acetonmentes lemosót, és két festés között egy-egy hétig hagyd lélegezni őket. A rövid körmök kevésbé törnek, ezzel valószínűleg nem árultunk el nagy titkot, a healthline.com lenti tippjei között azonban biztos, hogy találsz számodra új információt!

Vitaminpótlás

A biotin egy vízben oldódó vitamin, mely elengedhetetlen a kollagéntermeléshez. Napi bevitelével nemcsak a körmeid és a hajad állapotán javíthatsz, hanem az idegrendszeredet is erősíteni tudod. A lazac, a tonhal, a mandula, a dió, a tojás és a joghurt mind tartalmaznak biotint; építsd be őket az étrendedbe!

Vigyázz a vízzel!

Minél többet áznak, annál gyengébbé válnak a körmeid. Vigyázz rájuk: mosogatáshoz, takarításhoz használj gumikesztyűt, és fürdés közben csak minimális ideig lógasd őket a vízbe.

A jelszó: hidratálás

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, milyen sok szempontból fontos a megfelelő folyadékbevitel. Hiánya a körmeiden is meg fog látszani, ezért ügyelj rá, hogy elég vizet igyál!

Műköröm, gél lakk?

A műköröm és a gél lakk esztétikusságuk mellett (látszólag) erősebbé teszik a körmöket. Pedig épp ellenkezőleg: hosszútávon gyengítik azokat. Az UV-lámpa használata hozzájárul a bőr öregedéséhez és további egészségügyi kockázatai is vannak. Ha nem akarsz végleg megszabadulni tőlük, törekedj a mértékletességre!

Légy óvatos a kézfertőtlenítővel!

Esélyes, hogy az utóbbi időben az átlagosnál többször használtál kézfertőtlenítőt, ezért ez a tipp aktuálisabb, mint valaha. Jó, ha tudod: a kézfertőtlenítő kiszáríthatja a körmöket, ami töredezéshez vezet. Használatakor vigyázz, nehogy túl nagy mennyiség kerüljön az ujjak végére!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában