Az online társkeresés rejtelmei

Az online társkeresés rejtelmei

2020. augusztus 09. 09:15:00

Néhány fotó és egy kis bemutatkozó szöveg alapján pár másodperc alatt eldöntjük, jobbra vagy balra húzunk a társkereső oldalon. Lehet belőle igazi párkapcsolat?

Szerelmespárok igaz történetei keringenek szerte a világban arról, hogy társkereső oldalakon keresztül találtak egymásra. Ezekhez a sikersztorikhoz nem tartozik hozzá, hogy előtte mennyi emberrel kellett levelezni és hány randin kellett részt venni - ilyen adatokról még nem készült felmérés vagy legalább is nem hallottunk róla. Ha úgy döntesz, hogy regisztrálsz egy ilyen oldalra, fel kell készülnöd pár dologra, ebben próbálunk most segíteni.

Hogyan kezdj hozzá?

Válassz ki olyan fotókat magadról, amiket te is szeretsz. Nem kell nagyon sok, törekedj arra, hogy a kevesebb néha több. A bemutatkozó szövegnél azokat a dolgokat írd le, amit feltétlenül szeretnél megosztani magadról. Ha kitöltöttél mindent, és elkezdődik a keresgélés, ne ijedj meg, hogy mennyi egyedülálló vagy annak tűnő személy van fenn a virtuális világban. Vannak, akik normális, működő párkapcsolatot szeretnének, de akadnak olyanok is, akik meglévő kapcsolatuk mellett keresnek mást, vagy épp csak "arra" keresnek egy futó kalandot. Nem lehet általánosítani.

Az online társkeresés előnyei és hátrányai

Ha időhiányban szenvedsz és kényelmesebb az otthon melegében ismerkedned, akkor neked találták ki az applikációkon keresztüli párkeresést. Hátulütője viszont az lehet, hogy lesznek, akik csak írogatni fognak egész nap neked, de a találkozó nem fog összejönni könnyen. Lehetséges, hogy ők bizalmatlanok és félnek a valós életben való visszautasítástól - vagy éppenséggel van valakijük. De az is benne van, hogy sok embernek néha az is elég, ha csak beszélgethet valakivel. Azt, hogy valaki csak alkalmi kapcsolat keres, hamar ki lehet szűrni. Csak az fogja érdekelni, hogy nyitott vagy-e "arra", és csak a testéről küld fotókat. Ezzel szemben, ha komoly az érdeklődés irántad, pár mondatból is észre fogod venni. A beszélgetés alatt hamar kiderül, hogy mi az, ami érdekli. Ha kérdez rólad, és azt érzed, hogy a személyedre és nem a testi adottságokra összpontosít, akkor nem egy szédelgővel van dolgod. Ha könnyen elindul egy valódi társalgás, érdemes folytatnod, mert az online társkeresésben minden megtörténhet. Az is lehet, hogy megtalálod az igazi párod, vagy csupán megismersz teljesen más beállítottságú embereket és önmagadról is megtudsz sok mindent - mi az és ki az, akit igazán keresel. Légy nyitott, hiszen úgyis a személyes találkozó alkalmával fog kiderülni, hogy megvan-e az összhang és működik-e a kémia köztetek. Az elutasítás bárhol megtörténhet a virtuális és az igazi világban is. Nem biztos, hogy a legszebb, legjóképűbb ember lesz az, akivel kialakul egy párkapcsolat, ezért adj esélyt több embernek is, legalább arra, hogy megismerd. Aztán rajtatok áll, hogy felkerültök-e ti is arra a bizonyos, még fel nem mért siker statisztikai listára.

A szerelem kifürkészhetetlen. Megtalálhat az utcán, egy szórakozóhelyen vagy éppen egy applikáción keresztüli jobbra húzásban. Ha hiszel benne, hogy neked is kijár, hogy boldog legyél, merj néha kockáztatni. Mert mi van akkor, ha online talál meg a nagy ő, kihagynád a lehetőséget?


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában