Varázsold otthonossá erkélyedet, hozd ki belőle a maximumot!

Varázsold otthonossá erkélyedet, hozd ki belőle a maximumot!

2020. június 10. 12:37:42

Ha megkérdeznék tőled, melyik a kedvenc helyed a lakásban, eszedbe jutna az erkély? Néhány egyszerű trükkel magazinba illő oázissá változtathatod!

Tapasztalt tömbházlakóként e cikk írója rendszeresen hálát ad az égnek, amiért nem erkély nélküli lakásban kellett átvészelnie a karantént. A fenti kérdésre ezért esetemben ez a külső, mondhatni szabadtéri tartózkodó tér a válasz, pedig jelenleg inkább rakodótérnek néz ki, mint idilli pihenőhelynek. Szerencsére nem kerül sok energiába az átváltoztatás, úgyhogy te is bátran nekiállhatsz.

Ne csak a praktikum legyen szempont!

Első lépésként meg kell határoznod, milyen célt szánt az erkélyednek. Ebben döntő szerepe van a hely adottságainak, többek között a méretének, amivel kalkulálhatsz. Jusson eszedbe, hogy a használaton kívüli ruhaszárító helyére odaférhet egy napozóágy, esetleg egy összecsukható szék kisebb asztalkával. A lényeg, hogy élvezni tudd az erkély adta lehetőségeket, ne csak a gyakorlati hasznára gondolj.

Személyes részletek

A személyes hatás érdekében olyan kiegészítőkkel dobd fel, amelyeken teret adsz kedvenc színeidnek, mintáidnak. Legyen az gömblámpa fűzér, asztali lámpás, szőnyeg, vagy párna, jelenjen meg benne a saját, egyéni stílusod. Lásd benne a saját kis projekted, amelyet nem kell rögtön megvalósítanod; akár egyesével is beszerezheted a szükséges dolgokat, idővel össze fog állni a vízió.

Tárolóhelyek másként

A hely korlátozott, ezért ügyesen kell kihoznod belőle a maximumot. Vedd elő a kreativitásod: fából készült, festett ládákat paddá alakíthatsz, amelybe pakolni is van lehetőség, így két legyet ütsz egy csapásra. A ládában tárolhatod a párnákat, vagy bármit, amit az időjárási körülményektől óvnál. Sőt, akár olyan, nem használt tárgyaknak is lehet benne hely, amelyek nem férnek el a lakásban, de még nem értek meg a kidobásra.

Különleges virágládák

Ha a dekorálást nem szeretnéd túlzásba vinni, különleges virágládákkal is elérheted a megfelelő hatást. Válassz fából készült balkonládát vagy kaspót, amelyet kedved szerint átfesthetsz. Utóbbiból szerezz be pár szokatlan formájút, és máris egyedibb lesz a koncepció. A kerámiakaspókat szintén lehet dekorálni, például kagylókkal, de ez már tényleg csak azon múlik, neked mik az elképzeléseid.


További képek a galériában, hogy inspirálódj.


Képek forrása: facebook.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában