Hogyan készíts különleges limonádét?

Hogyan készíts különleges limonádét?

2020. július 05. 10:30:00

Ha nyár, akkor limonádé. De mivel is lehet különlegessé tenni a klasszikus citromos limonádét? Jöjjön néhány egyszerű, de nagyszerű tipp.

1. Cukorszirup

A klasszikus limonádé elkészítéséhez nincs szükség sok dologra, csupán háromra. Ezek a víz, a citrom és a cukor. Fontos, hogy a cukrot ne száraz formában használjuk, amikor limonádét készítünk! Inkább főzzünk belőle szirupot, így az adagolása is könnyebb, illetve az állaga is másabb lesz az italnak. A cukorszirup elkészítése egyszerű: csak annyit kell tennünk, hogy 1:1 arányban kimérjük a vizet és a cukrot, felforraljuk, majd lehűtjük, és már használhatjuk is a limonádéhoz.

2. Több citrus

Nagyon feldobja ezt a frissítőt, ha nem csak egy fajta citrust használunk hozzá. A citromon kívül tegyünk bele zöldcitromot, narancsot és grapefruitot is. Így a limonádéban megjelennek a savanyú, az édes és a kesernyés ízek is egyszerre. Ezek pedig remekül kihangsúlyozzák egymást.

3. Gyümölcsök

Használjunk másféle gyümölcsöt is a citrusokon kívül. Ez még egy plusz ízt ad majd hozzá az italhoz. Ennek rengeteg variációja van, ugyanis a legtöbb gyümölcs remekül harmonizál a citrusfélékkel. A legkedveltebb gyümölcsös limonádék a dinnyés, az epres és a málnás.


4. Fűszerek és gyógynövények

Dobd fel egy kis mentával! Sokan tesznek a limonádéba mentát, ami nagyon jó dolog, hiszen amellett, hogy jó ízt ad az italnak, a hatóanyagai is kioldódnak belőle. A gyógynövényeket forrázzuk le, mintha teát készítenénk, majd ezt hűtsük le és utána használjuk a limonádéhoz. A fűszerek is jól illenek a limonádéhoz és igazán különlegessé teszik ezt a frissítőt. Tehetünk bele: citromfüvet, gyömbért, szegfűszeget és chilit is.

5. Virágok

Minden virág más ízt ad a limonádénak, ezért ezekkel is nagyon egyszerű feldobni. Milyen virágot lehet limonádéba tenni? Például készíthetünk rózsás limonádét, ehhez (az alap hozzávalókon kívül) csak rózsavízre lesz szükség, pár csepp is elég bele, ízléstől és a mennyiségtől függ, hogy mennyi szükséges. A levendula is tökéletes választás, ezt úgy tegyük bele, mint a gyógynövényeket, vagy főzzük bele a szirupba. Természetesen ott van még a bodza is, ami kihagyhatatlan kiegészítő, ha limonádéról van szó, ezt szörp formájában adjuk hozzá, vagy áztassuk a limonádéban a virágot, majd szűrjük le.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában