Alakformáló tepsis édesburgonya

Alakformáló tepsis édesburgonya

2020. augusztus 30. 07:00:00

Az édesburgonya nagyszerű és egészséges alternatívája a sima burgonyának. Így nem csak a remek íze miatt érdemes fogyasztani.

Az édesburgonyának vagy más néven batátának magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma van. Gazdag olyan ásványi anyagokban mint a kálium, a réz és a mangán. A zsír- és koleszterintartalma alacsony és cukorbetegek is fogyaszthatják. A húsának színe fajtától függően lehet fehér, narancssárga, sárga, lila, rózsaszín vagy akár vörös is. Az édesburgonyának a virága is gyönyörű, azonban fontos, hogy ez nem ehető.

Mindazok mellett, hogy rendkívül egészséges, íze sem hanyagolható el, aki még nem kóstolta, a sütőtökéhez hasonló, édeskés ízre számítson. Hoztunk nektek egy egyszerű receptet, amit szinte bárki el tud készíteni apró odafigyeléssel. 

Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 250 g darált pulyka
  • 200 g főzőtejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • bors
  • zöldfűszerek
  • olívaolaj
  • reszelt sajt
  • tejföl

Elkészítés:

Az édesburgonyát megpucoljuk, félbe vágjuk és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük. Ha ez megvan hozzáadjuk a darált húst majd az egészet sózzuk, borsozzuk és megpároljuk. A fokhagymát szintén apró kockákra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zöldfűszereket és egy marék reszelt sajtot. Ezután addig kevergetjük lassú tűzön, amíg be nem sűrűsödik. A tejszínes szószt a pulykával összekeverjük. A megfőtt burgonyákat felkarikázzuk és egy kivajazott tepsiben a felét bele tesszük, erre ráöntjük a darált húsos ragut, majd a burgonyák másik felét is ráhelyezzük. A tetejére szintén zöldfűszerekkel ízesített tejfölt rakunk, majd jó alaposan megszórjuk sajttal és 180 fokon, előmelegített sütőben megsütjük.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában