Gyümölcsök kicsit másképp!
Gyümölcsök kicsit másképp!
Gondoltál már arra, hogy mi minden készíthető el egy grillrácson? Többek között a gyümölcsöknek is remekül áll egy kis füstös, grilles ízvilág.
Talán még nem is hallottál a grillezett gyümölcsről, pedig az egyik legjobb dolog a világon. Miben rejlik a varázsa ennek az ételnek? Nos, a válasz az, hogy a gyümölcsökben a grillezés közben karamellizálódik a cukor, így kissé megváltozik az ízük. A húsok mellé nagyon különleges és jó választás lehet egy-egy gyümölcs. A legegyszerűbb, ha egy saslikpálcára felváltva teszünk gyümölcsöt, majd húst, esetleg zöldségeket, és így sütjük meg. Ha egy helyen sülnek, akkor az ízek összeérnek és a végén remek fogás lesz belőlük.
A sült vagy grillezett gyümölcsök önmagukban, egyfajta desszertként is megállják a helyüket. Ha desszertként szeretnénk fogyasztani, akkor a vanília fagylalt a tökéletes társ melléjük. Egy kis extraként még csokiöntettel is meglocsolhatjuk és kezdődhet a bűnös élvezet. A grillezéshez a leginkább ajánlott és közkedvelt gyümölcsök a barack, a körte, az ananász és a banán. Ha éppen rossz az idő vagy nem megoldható a grillrácson való elkészítésük, akkor a konyhában is megsüthetjük őket egy felhevített serpenyőben. Ezesetben vajat is tehetünk a gyümölcsök alá, ami kissé megbolondítja.