Ezzel a tortával garantáltan sikered lesz, ha elkészíted

Ezzel a tortával garantáltan sikered lesz, ha elkészíted

2020. július 08. 21:00:00

Elhoztuk a legjobb tejszínes túrótorta receptjét és néhány tippet, hogy mivel díszítsd fel, hogyan tedd különlegessé ezt az isteni desszertet.

Tejszínes túrótorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 darab tojás
  • 160 gramm liszt
  • 160 gramm kristálycukor
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 500 gramm áttört túró
  • 150 gramm porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 liter tejszín (ízlés szerint lehet cukrozott vagy cukrozatlan)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a cukor 3/4 részéből kemény habot verünk. A tojássárgáját és a maradék cukrot fehéredésig (ameddig a cukor el nem olvad benne) keverjük. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a fehérjehabbal óvatosan összeforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni! Amíg hűl a piskóta, addig jöhet a krém elkészítése. Az áttört túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom héjával alaposan összekeverjük. Ezután a tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a beízesített túróval. A kihűlt piskótát három részre vágjuk és a krémmel betöltjük, majd az oldalát és a tetejét is bekenjük vele. Ezzel el is készült az isteni tejszínes túró-torta, jöhetnek a dekorációs ötletek és tippek.


Használj szezonális gyümölcsöket!


A túró remekül passzol mindenféle gyümölcshöz, ezért használj nyugodtan szezonális gyümölcsöket a torta díszítéséhez. Ezekből a krémbe is szórhatsz párat, ezzel növelve az íz- és összhatást. A gyümölcsök egy igazán friss és nyárias külsőt adnak a tortának, amitől mindenkinek megjön majd a kedve, hogy egyen egy szeletet belőle.

Fess valamit!


Ennek a tortának gyönyörű fehér színe van, ami tökéletes festővászon. Ha elég kreatív vagy, akkor néhány ecsetvonással igazán egyedivé teheted ezt a desszertet. Bármilyen színt használhatsz, hiszen a fehér mindenhez passzol, de ha már tettél rá gyümölcsöket, akkor azokhoz illő árnyalatot válassz. Ha maradt egy kis krémed a töltés során, színezd be és egyszerűen egy kanál vagy egy kés segítségével vidd fel a torta oldalára. Fontos, hogy ezt csak azután csináld, ha a tortád már kellően hidegre hűlt és nem csúszkál benne a krém.


Tálald pohárban!


Ebben az esetben mindegy mibe sütöd meg a piskótát, hiszen úgyis fel kell vágnod vagy össze kell tépned, hogy beférjen a pohárba. Ha emellett a tálalási forma mellett döntesz, nincs más dolgod, mint egymás után rétegezni a piskótát és a krémet, esetleg a gyümölcsöt. Ez önmagában is nagyon szépen fog mutatni, mert az átlátszó pohárban jól elkülönülnek a rétegek. Ennek már csak a tetejére kell szórni néhány gyümölcsöt és kész is van.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában