Ez az idei nyár legnépszerűbb étele
Ez az idei nyár legnépszerűbb étele
Magyarországot is elérte a héjában sült, töltött burgonya őrület. Az egész Amerikából indult, de mára már hazánkat is meghódította.
A héjában sült burgonya talán senki számára nem ismeretlen, általában köretként fogyasztjuk. Azonban ennek a tovább fejlesztése már egytálételnek is nevezhető, attól függően, hogy mivel van töltve. Amerikában ez az étel egy igazi street foodnak számít és itthon is már rengeteg helyen kapható. Ennek oka talán az egyszerű és gyors elkészítés, a számtalan íz és töltelék, amivel meg lehet pakolni a burgonyát. Ez tipikusan olyan étel, amihez nincs egy konkrét recept, ugyanis számtalan változata van, így mindenki a saját ízlésére alakíthatja. Tehetünk bele darált húst, zöldségeket, sajtot, igazából tényleg bármit, amit szeretünk. Most egy könnyed, húsmentes, zöldséges-sajtos töltött burgonyát hoztunk el nektek.
Hozzávalók:
- 5 darab burgonya
- 100 gramm sajt
- 2 darab paradicsom
- 1 darab paprika
- só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
A megmosott burgonyákat a héjában főzzük puhára. Ha ez kész tegyük egy konyharuhára, töröljük meg és hosszban vágjuk fel. A közepét kaparjuk ki és ezt keverjük össze fűszerekkel és a sajttal, majd töltsük vissza a burgonya héjába. Ezután jöhetnek a különféle feltétek, akár csak egy pizza esetében. Ezek a feltétek most a kockázott paradicsom és paprika. Ha ezzel megvagyunk, csomagoljuk alufóliába és tegyük a sütőbe vagy grill rácsra és süssük át egy kicsi, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláshoz készítsünk mellé zöldfűszeres joghurtot.