Készíts gyümölcsös likőrt otthon!

Készíts gyümölcsös likőrt otthon!

2020. augusztus 18. 09:00:00

A különböző gyümölcslikőrök igazán népszerűek. De vajon otthon is elkészíthetőek? Hát persze, méghozzá nagyon egyszerűen!

Hozzávalók:

  • 450 gramm gyümölcs
  • 7 deciliter vodka vagy semleges ízű pálinka
  • 150 gramm kristálycukor
  • 2 deciliter víz

Elkészítés:

Első lépésként válasszuk ki, milyen gyümölcsöt szeretnénk használni a házi likőrünkhöz (bogyós gyümölcsökből a legjobb). Lehet fagyasztott vagy friss gyümölcs is. A leírt alkoholmennyiséget, variálhatjuk annak függvényében, hogy mennyire erősre szeretnénk csinálni a likőrünket. Ha ezek megvannak, akkor a gyümölcsöt tegyük egy elmosott, nagyobb üvegbe, ami jól zárható. Ha friss gyümölcsből készítjük, akkor alaposan tisztítsuk meg, hogy semmilyen szennyeződés ne kerüljön bele az italba. Ezután öntsük fel a gyümölcsöt vodkával vagy pálinkával. Zárjuk le az üveget és tegyük félre érlelődni egy fénytől védett, hűvös helyre körülbelül 3-4 hétre. Az érlelési idő alatt néha rázzuk össze, de ne nyúljuk bele semmivel. Ha letelt a 3-4 hét, akkor a cukrot forraljuk fel a vízzel, majd hagyjuk kihűlni. Utána öntsük bele a gyümölcsös vodkába és rázzuk össze. Következő lépésként válasszunk, hogy ágyas vagy sima likőrt szeretnénk. Ha simát akkor kicsit nyomkodjuk ki a gyümölcsök levét és szűrjük le a keveréket. Ha ágyasat szeretnénk készíteni akkor ezt a lépést hagyjuk ki. Már nincs is más dolgunk, mint egy másik tiszta üvegbe (amiből könnyebb önteni) áttöltsük és hagyjuk még 1-2 napig a hűtőben vagy pincében (a lényeg, hogy hűvös helyen) összeérni az ízeket és már kész is a házi gyümölcs likőr. Behűtve fogyasztva a legfinomabb.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában