Szokások: amit minden ember rosszul csinál

Szokások: amit minden ember rosszul csinál

2020. augusztus 27. 23:42:00

Számos olyan dolog van a mindennapokban, amiket szinte minden ember rosszul csinál. Ha te is kávézással kezded a reggeled, vagy jéghideg vizet iszol hűsítőként, akkor olvasd el, miért is nem célravezetőek ezek a szokások.

Az apró részletek és szokások meghatároznak bennünket, a berögzült dolgokon pedig nagyon nehéz változtatni. Nem szívesen módosítanak az emberek a már kialakult rituáléikon, pedig van, hogy érdemes lenne. Egyes dolgokat ugyanis folyamatosan rosszul csinálunk a mindennapokban. Persze attól még nem dől össze a világ, hogy rossz időpontban fogyasztjuk a kávénkat, vagy nem a megfelelő hőmérsékletű vízzel mosunk arcot, de akkor sem fog, ha esetleg megpróbálunk rajta változtatni. Íme azok a dolgok, amiket az emberek többsége rosszul csinál.

Lehúzunk egy pohár vizet étkezés után

Sok elmélet született már arról, hogy étkezés előtt, közben vagy után érdemes, vagy egészséges-e vizet inni, és a vélemények még mindig megoszlanak. Annyi azonban biztos, hogy egy kiadós ebéd elfogyasztása után semmiképp nem jó ötlet lehúzni egy jó nagy pohár vizet. Ez ugyanis puffadást okozhat, úgy érezhetjük magunkat utána, mintha egy kő lenne a gyomrunkban.

Tévénézés közben eszünk

Rengetegen vannak, akik hozzá sem kezdenek addig az ételükhöz, amíg nem találtak egy sorozatot vagy egy műsort, amit nézhetnek közben. A kutatások szerint azonban ez nem túlságosan egészséges szokás, ilyenkor ugyanis hajlamosak vagyunk sokkal több ételt fogyasztani, mint egyébként.

Rögtön ébredés után isszuk a kávénkat

Több okból sem érdemes és ajánlatos ébredés után rögtön a kávézással indítani a napot. Egyrészt a reggeli előtt, éhgyomorra fogyasztott fekete egyáltalán nincs jó hatással a gyomrunkra, másrészt a várt hatás is elmarad. Ébredés után egy órával javasolt a kávé fogyasztása, ugyanis reggel a saját hormonrendszerünk dolgozik azért, hogy felébredjünk a kortizol nevű hormonnal. Ezt naponta háromszor termeli a szervezet: reggel, délben és kora este. Ha ezekben az időpontokban fogyasztunk kávét, összezavarjuk a testünket, és kevesebb kortizolt termel, vagyis tényleg nem fogunk tudni egy idő után felébredni kávé nélkül.

Jéghideg vizet iszunk

Mi esne jobban egy forró nyári napon egy nagy pohár hideg víznél? Bármennyire tűnik ez a legkellemesebb választásnak, egészségesnek semmiképp nem mondható. A jéghideg víz ugyanis súlyosbíthatja az emésztőrendszeri problémákat. Ugyan természetesen betegek nem leszünk tőle, de a test lehűtésében sem segít. Az a legjobb, ha szobahőmérsékleten fogyasztjuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában