Drágább a szatén ágyneműhuzat, de szebb leszel tőle

Drágább a szatén ágyneműhuzat, de szebb leszel tőle

2020. október 07. 21:40:00

A szatén elérhető luxus, aminek előnyeit már rövid időn belül élvezni fogod.

A jómódúsággal gyakran azonosított szatén pizsamák, köntösök és ágyneműhuzatok nem csak státusszimbólumok, mert esetükben valóban beszélhetünk hozzáadott értékről. A színén fényes, fonákján matt, selymes tapintású szatén nem konkrét anyagtípusra, hanem egy szövési módszerre utal, és általában drágább, mint a jó minőségű pamutból készült termékek. Hogy miért? 5 pozitívumot is tudunk, ami miatt jó befektetés egy szatén ágyneműhuzat-szett!

#1 Nem hagy nyomot az arcon

Volt már, hogy a párnahuzat gyűrődése meglátszott az arcodon ébredés után? Bár a pamut, gyapjú és flanell termékek esetében ez nem ritkán előforduló kellemetlenség, a turbietwist.com cikke szerint a minőségi szatén párnahuzattal nem fordulhat elő. 

#2 Megzabolázza a hajat

Van egy jó hírünk mindazok számára, akiknek haja száraz, vékonyszálú, sérülékeny: a szatén jól megköti a nedvességet, és a pamuttal ellentétben nem vonja el azt a hajtól. Nem véletlen, hogy sokan szaténból készült kendőt tekernek a fejükre elalvás előtt. +1 jó pont, hogy a szatén esetében nincs súrlódás, azaz a haj nem töltődik fel "elektromossággal". Ez pedig azt jelenti, hogy nem fog a szélrózsa minden irányába szállni.

#3 Tartós

A minőségi szatén ágyneműhuzat hosszabb ideig szolgálja tulajdonosa kényelmét, mint a fent már felsorolt anyagokból készült társai. Míg utóbbiak idővel durvább tapintásúvá válhatnak, a szatén olyan marad, amilyennek a kipróbálást követő első alkalommal érezted. A bőrhöz és a hajhoz is kíméletes. 

#4 Akné ellen is nyerő

Bőrproblémákkal küzdesz? Örülni fogsz, mert már a párnahuzatod leváltásával is tehetsz egy lépést a szebb, egészségesebb bőrért! A selymes tapintású szatén a pórusok megmentője, hiszen engedi lélegezni a bőrt alvás közben is. Garantálja továbbá, hogy a hidratálókrémek és pakolások ne a huzat szálai között kössenek ki, hanem tegyék a dolgukat, mégpedig ott, ahová szántad őket.

#5 Nem kedvez a bacilusoknak 

Ha betegség alatt használod a párnádat, a bacilusok megtelepedhetnek rajta. A pamut sajnos könnyen bacilustanyává válhat, és emiatt addig nem szabadulhatsz a kórokozóktól, amíg le nem cseréled és ki nem mosod a huzatot. A szatén azonban nem teremt befogadó környezetet. 

+1 Óvja a szempillákat

A szatén a szempillákkal is kíméletes, mi több, számíthatsz rá, hogy hosszabbra nőnek majd, mint előtte bármikor! Ezek után mit gondolsz, megéri szaténra cserélni meglévő ágynemű huzatod? 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában