Ellenségeink: az ősz hajszálak - Visszafordítható a folyamat?

Ellenségeink: az ősz hajszálak - Visszafordítható a folyamat?

2020. június 23. 23:00:24

Nem szeretjük őket, pedig sokat nem tehetünk ellenük. Azaz ezt gondoljuk, de bizonyos kutatások szerint nem mindig esélytelen, hogy visszanyerjük eredeti hajszínünket.

Bár ősz hajkoronát villantani manapság nem szégyellendő dolog - sőt, inkább trendi -, azért a fehér/szürkés haj láttán sokan még mindig arra asszociálnak, hogy viselője felett eljárt az idő. Ez a nézet talán visszatart attól, hogy felhagyj a hajfestéssel, és inkább kemikáliákkal kínzod szerencsétlen hajszálaidat - még akkor is, ha sajnos azok sem minden esetben fedik el a fehérre váltó hajtincseket.

Visszafordítható?

A fránya ősz hajszálak megjelenésének hátterében - főleg, ha fiatalabb korosztályról van szó -, állhatnak különböző betegségek (pajzsmirigy problémák, autoimmun betegségek), a dohányzás, a krónikus stressz, a szorongás és sajnos a genetika is. Általában nem visszafordítható a folyamat. A healthline.com cikke alapján két olyan betegség ismert, amelyek gyógyítása során a hajszálak visszanyerhetik eredeti, természetes színüket. Az egyik, amit egyetlen kutatás támaszt alá, a pajzsmirigy betegség, a másik a B12-vitamin hiánya. Mindkettő kezelhető: előbbit hormonkezeléssel, utóbbit a B12-vitamin pótlásával gyógyítják.

Az ősz hajszálak sajnos jönnek és nem mennek

Az esetek többségében nincs mit tenni, ezért jobb elfogadni a helyzetet, mint szélmalomharcot vívni ellene. A közösségi média ebben kimondottan segítségünkre lehet, mert az ősz haj témája számtalan felhasználót inspirált arra, hogy megmutassa, nem kell tragikusan megélni az őszülést. Ha túl korainak érzed, hogy vállald a világ előtt a fehérre változó hajtincseidet, kérj segítséget a fodrászodtól, és találjatok ki együtt egy olyan hajszínt, ami kevésbé teszi láthatóvá az ősz szálakat. Ha viszont betegségre gyanakszol, fordulj orvoshoz, hátha eltüntethetőek!

Amennyiben a folyamat természetes, és feleslegesen erőlködsz a megállításán, ne törődj mások véleményével - hozd ki a helyzetből a maximumot, mint a lenti hölgy!
Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában