A kutatók szerint ez a diéta a hosszú élet titka

A kutatók szerint ez a diéta a hosszú élet titka

2020. Április 30. 17:53:51

Számtalan diéta létezik amiket a gyors fogyással reklámoznak, viszont azt már nem teszik hozzá, hogy ezek nagy része veszélyes, így nem árt szakember segítségét kérni.

Kutatók szerint létezik egy olyan módszer, ami örökre megoldja a súlyfelesleggel küzdők életét.

A hosszú és teljes élethez az egészséges étrend mellett több dolog is elengedhetetlen: többek között ilyen a rendszeres testmozgás és a kreatív tevékenységek. Ami nélkül azonban mit sem ér az egész, az a lelki stabilitás és a társas kapcsolatok. Biztos ismerősen cseng a mondat: "Test és lélek egyensúlya", tulajdonképpen erről van szó.


A kutatók 612, körülbelül 65-79 év közötti idősebb embereket kértek fel a kísérletre különböző európai országokban. Azt kérték tőlük, hogy egy évig kövessék a teljes kiőrlésű pékárukat, halat, sovány húst, zöldségeket és gyümölcsöket, valamint hüvelyeseket bőven tartalmazó mediterrán étrendet, amelyben mérsékelten alkohol is belefér.

A vizsgálat elején és után is felmérték az érintettek egészségügyi állapotát. Az eredmények alapján ez a fajta mediterrán étrend, csökkenti a szervezetben lévő gyulladásokat, ami mind az agyműködést, mind pedig a beleket egészségesen és frissen tartja, valamint lassítja az öregedést is.

képek: google.com
forrás: life.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában