Minden amit a fedora kalapról tudni kell

Minden amit a fedora kalapról tudni kell

2020. május 25. 16:30:00

Napjainkban a fedora kalap nagyon elterjedt, de honnan is indult ez az egész rajongás ezután az egyszerű, ám mégis ruhatárunk egyik nélkülözhetetlen kelléke iránt?

Ennek a kalapnak a legfőbb jellemzője, hogy nagyon széles a karimája és mindkét oldalán bevasalt, tetején pedig hosszában betört. Biztosan mindenki találkozott már ilyen fajta kalappal valamelyik üzlet polcán vagy akár egy webáruházban. Hiszen a huszonegyedik században ez a kalap abszolút reneszánszát éli.

Még a tizenkilencedik század végén terjedt el a nők körében ez a stílus, azonban az 1920- as években a férfiak is rátaláltak és bele is szerettek.

A fedora átlagosan 11 cm magasságú, régen nyúlszőrből készítették ma már ezt felváltotta a nemezelt gyapjú és a bőr. A filmekben a gengszter és a maffiózó karakterek "szimbóluma" volt, ugyanis mindig ezekben a kalapokban jelentek meg a filmvásznon.


A valóság persze nem egészen ez. Volt egy időszak, amikor mindenki ilyen kalapban járt. A két legismertebb ember, aki tényleg szinte mindig fedora kalapban volt, Indiana Jones és Frank Sinatra.


A kalap és a fejdísz az elegancia egyik alappillére volt, ez napjainkban sem változott, de ma már a hétköznapi viselet részét is képezi. Szívesen hordják az emberek az úgy nevezett "bad hair" napokon, illetve nyaraláskor is alapdarab, mert az örök klasszikus, a divatba mindig visszatérő szalmakalapból is találhatunk fedora stílusút.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában