Hogyan segíthetünk gyermekünknek, hogy megtalálja a saját stílusát?

Hogyan segíthetünk gyermekünknek, hogy megtalálja a saját stílusát?

2021. február 24. 09:00:00

Azt mondják: „Ruha teszi az embert“. Természetesen nem pazarlásról vagy felületességről van szó, hiszen egy szép ruhaösszeállítás nem kell, hogy drága vagy bonyolult legyen. Sokkal fontosabb, hogy egy öltözet megfelelően álljon rajtunk, tiszta legyen és jól kombinált. Ha azt szeretnénk, hogy a gyermekünkből olyan ember váljon, aki ízlésesen és egyedien öltözködik, mindenképpen támogatnunk kell.

Hogyan öltözik Ön?

A gyerekek már kicsi korban érzékelik, hogy az anyuka milyen ruhát visel. Nem állíthatjuk, hogy már lenne saját ízlése, de biztosan jobban érdekli egy tarka ruha vagy egy feltűnő minta. Ha képesek vagyunk arra, hogy társaságba szépen felöltözzünk, akkor otthon is figyeljünk oda az öltözködésre férjünk és gyermekünk társaságában. Összpontosítsunk a színekre, a nagy mintákra és a kontrasztokra. Tanítsuk meg gyermekünknek a saját öltözködési stílusunk helyett az öltözködéshez, a divathoz és a ruhákhoz való pozitív hozzáállást.

Legjobb iskola a gyakorlat

Tetszenek az Ön csemetéjének az állatmintás sapkák? Gratulálunk, mivel jelenleg ezek nagyon divatosak és stílusosak! Az öltözet kiválasztását is bízzuk a lehető legnagyobb mértékben fiunkra illetve lányunkra. Csak akkor lépjünk közbe, ha mondjuk télen csakis rövidujjút szeretne felvenni. Azonban, ha egy sapkát visel, amiben úgy néz ki, mint egy orrszarvú vagy egy papagáj, az teljesen rendben van. Minél több szabadsága lesz az öltözésben, annál hamarabb fogja megtanulni összehangolni a különböző színeket, mintákat és a szabásokat. Ez néha még a felnőtteknek is gondot okoz. Mindennek az alapja: kipróbálni, kipróbálni, kipróbálni! Talán néhány gyerekes ötlet őrültségnek fog tűnni, de az is lehet, hogy épp nagyon meglepődünk.

Kevesebb ruha, több kreativitás

Ha a gyermeknek van miből válogatnia, bizonyára jó dolog, de ne vigyük túlzásba a gyerekruhák mennyiségét sem. Ami a gyerek melegítőket, pólókat vagy a gyerek kardigánokat illeti, abból többre van szüksége. Mindennapos használatra bizonyára nagyon praktikus viselet. Ha viszont rendszeresen a legújabb divathóbortot akarja követni, ugyanakkor elégséges mennyiségű ruhával és pólóval rendelkezik, ne féljünk nemet mondani. Megtanulja elkülönböztetni mire van szüksége és mire nincs. Valaminek a hiánya ugyanis serkenti az emberi fantáziát és a kreativitást. 

Játsszunk divatbemutatót

Főleg a lányok nagy kedvence a divatbemutatós játék, mely teret ad kreativitásuknak: kislány alkalmi ruhák, tunikák, lányos melegítőszettek, szoknyák, sortok, pólók bemutatására. Kössük össze fényképezéssel is, bizonyára nagyon fog nekik tetszeni. Erre az alkalomra kölcsönözzünk nekik a saját ruhatárunkból is néhány darabot. A fiúkat ez a játék valószínűleg nem nagyon fogja érdekelni. De ha megkérdezzük a fiunkat, mi áll jobban a fehér blúzhoz a kék vagy a bézs kendő, biztosan tud majd segíteni.

Milyenek az idei trendek a gyerek divatban?

Retro sportruházat – Emlékszünk még a melegítőfelsőkre, amelyeken elöl színes csíkok voltak? Valami hasonló lesz a menő. Nagyon divatos jelenleg a sportos dzseki szivárvány motívummal, de vinyl look-ban si. Továbbra is közkedveltek a gyerek mellények, melyek szabadidő nadrággal és farmerrel is jól kombinálhatóak.

Animal print – A nyomtatott állatminták már régóta jelen vannak a női divatban. Lassan belopják magukat a gyerek trendekbe is. A tigris, a gepárd vagy a zebra is a közkedvelt figurák közé tartoznak a gyerekek körében. Ezek a minták megtalálhatóak már minden színben, kezdve a természetes árnyalatoktól egészen a neonig.

Cargo & Utility – Ez a trend a praktikus szabásokkal és az erős anyagokkal vált híressé. A Cargo nadrágok, zsebes nadrágok, mellények vagy ingruhák gyakran a katonaviseletet idézik. Az olivazöld szín a világos természetes árnyalatokkal viszi a prímet.

A fodrok és a rózsaszín - talán minden kislány álma. Ha szeretnénk elkerülni a vattacukor hatást, kombináljuk a fodros és rózsaszín öltözetet mondjuk egy kék farmerrel vagy egy szürke melegítőalsóval. 

Kép forrása: dreamstime.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában