Milyen hajat válasszunk, ha fesztiválra megyünk?

Milyen hajat válasszunk, ha fesztiválra megyünk?

2020. június 30. 23:00:00

Habár idén több fesztivál is elmarad, azért nézzük meg, mik a legkedveltebb hajviseletek a fesztiválozók körében, hiszen ezek akár egy nyári hétköznapon is hordhatóak.

A virágkoszorú, a kalap és a fejpánt persze örök klasszikusok, amik minden fesztiválon megállják a helyüket, azonban manapság egyre népszerűbbek a különféle fonások is. A fesztivál-hajviselet kiválasztásakor, ugyanis az a legfőbb szempont, hogy praktikus, kényelmes és egyben csinos is legyen. A fonott haj valóban praktikus egy szabadtéri koncerten, mivel ezek az események nyáron kerülnek megrendezésre és ha szerencsénk van, akkor még az idő is meleg. Ilyenkor pedig nehezebb elviselni a kánikulát egy kiengedett hajjal. Kezdjük is a sort a "egyszerű" fonott hajakkal. Ebben az esetben nem a fonás stílusára utal az egyszerű szó, hanem arra, hogy nincsenek kiegészítők. Csupán a fonott mintákkal díszítik a hajat, ezért az ilyen frizurák elkészítése igenis bonyolult folyamat a nevükkel ellentétben.


Ezeket követik a csillámos fonások. Ezeknél már inkább csillámporral vagy csillámszállal hangsúlyozzák ki és dobják fel a hajviseletet. Ráadásul egy kis színt is csempésznek bele a csillám segítségével, ezáltal a végeredmény egy extrémebb frizura lesz. Az előző stílushoz nagyon közel álló hajdíszek és kiegészítők következnek. A hajdíszek nagy többségét a fonáskor teszik a hajba, így ez tartósabb, mint az utólag a hajra szórt csillámpor. Számtalan különböző hajdísz és kiegészítő létezik már napjainkban, azonban a legnépszerűbbek a fesztiválszezonban a csillagok.

Végül pedig jöjjenek az abszolút fesztiválokra jellemző színes tincsek. Ezek általában színes póthajtincsek, amiket hozzá fonnak a saját hajhoz, de van, aki az egész haját színesre festi és csak ezután jöhet a fonás. Ilyenkor nincs szükség extra kiegészítőkre és díszekre, mert csak elvesznének a színes hajban.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában