Így viseld helyesen a zoknit!

Így viseld helyesen a zoknit!

2020. július 29. 06:30:00

Mindenki hord zoknit, de hogyan is érdemes helyesen és trendin viselni őket? Jöjjön hát néhány tipp, hogy mivel kombináld a mintás, valamint az egyszerűbb zoknikat.

A zoknikat korábban mindenki csak lábmelegítés céljából hordta, azonban ez pár éve megváltozott. Ma már szerves részét képezi az öltözéknek a zokni, főleg, ha egy mintás darabról van szó - hiszen ezeket általában mindenki megnézi, ha szembe jön vele az utcán.


Elsőként jöjjön egy egyszerűbb darab, amit akkor választ az ember, ha nincs jobb ötlete. Az abszolút jokerről van itt szó és mi más is lehetne ez, ha nem a fekete? A fekete minden színnel összhangban van, így számos outfittel remekül mutat. Legtöbb esetben egy jó minőségű vádliközépig érő fekete zoknival nem lőhetsz mellé. Akkor viszont, ha lépnél egyet előre a zokni színét illetően, íme a következő jó tanács: illeszd a nadrágodhoz a zoknidat! Az alapszabály ebben az esetben az, hogy a nadrágod színénél eggyel sötétebb zoknit válassz. Például: szürke nadrág - sötét szürke zokni, mélykék nadrág - fekete zokni. Ha erre odafigyelsz, akkor teljes lesz az összhang a nadrágod és a zoknid között. Plusz egy szabály: minél hivatalosabb megjelenést szeretnél elérni, annál kevesebb legyen a minta a zoknidon vagy válassz egyszerű vonalvezetésű lábbelit.


Ha ezek neked már kisujjból mennek vagy unalmasnak tűnnek, akkor kezdj el játszani a színekkel! Válassz ugyanolyan színű nyakkendőt vagy sapkát, mint a zoknid! A piros merész választás, de nagyon szép keretet adhat egy bevállalósabb pasinak, ha a nyakkendője és a zoknija is piros. Kínosan ügyelj rá, hogy amikor leülsz, ne látszódjon ki a lábad a nadrág szára és a zokni között! Ez ugyanis nagyon megtörheti és elcsúfíthatja az összképet. Ennek elkerülése érdekében válassz vádliközépig érő zoknit és olyan nadrágot, ami nem csúszik feljebb ennél a magasságnál! Fontos még, hogy rövidnadrághoz és nyári vászonnadrághoz titokzokni vagy semmi! Ha nyáron inkább a "semmi" tehát a mezítlábas cipő hordás mellett teszed le a voksod, akkor figyelj a higiéniára! Válassz cserélhető talpbetétet és használj lábspray-t!

Ha egy elegánsabb szettet dobnál fel mintás zoknival, akkor azt is megteheted, de figyelj pár dologra: egyszerű vonalvezetés, a "mintákat nem keverjük" szabály, deés ne legyen rajtad más feltűnő darab csak a jmintás zokni, hogy ne legyen túl sok vagy túl extrém a szett.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában