A boldog élet 7 titka, amire nem gondoltál

A boldog élet 7 titka, amire nem gondoltál

2020. augusztus 19. 13:00:00

A létezés 7 szabálya egy ismeretlen, ám annál inspirálóbb írótól származik, aki mindannyiunk számára utat mutat egy szebb, sikeresebb, boldogabb élet felé.

Az élet néha bonyolult. Olyan kihívások elé állít, amelyekkel szemben jól jönne egy alaposan átgondolt szabálygyűjtemény. Az élet, avagy a létezés 7 szabálya pontosan ezt a célt szolgálja, és ha csak most ismerkedsz meg vele, akkor sem vagy elkésve. Vedd sorra velünk, hogyan fordíthatod őket a javadra!

Békélj meg a múltaddal, hogy ne zavarja a jelened.

Mentális egészséged érdekében fontos, hogy előre tekints a fényes jövő felé, ne a múltba, amin már nem tudsz változtatni. Hagyd elhalványulni a fájó emlékeket azáltal, hogy más gondolatokat ültetsz a fejedbe. Bocsásd meg a hibáidat, fogadd el a múlt történéseit. 

Ne törődj azzal, mit gondolnak mások. 

Soha nem tudhatod, pontosan mit gondolnak mások rólad, a tetteidről. Felesleges azon rágódni, megfelelsz-e az ő elvárásaiknak. Légy önmagad legjobb változata, ne viselj álarcot. Csak így vonzhatod az életedbe azokat, akik helyet érdemelnek benne.

Adj időt magadnak. 

Sajnos elkerülhetetlen, hogy az élet megsebezzen, de bármi történjék, túl kell lépned rajta - a jövőbe tekintve, elfogadva a lapot, amit a sors osztott. Időt kell adnod magadnak, mert nem pár pillanat alatt fognak begyógyulni ezek a lelki sérülések. Azáltal, hogy elismered a fájdalmad létezését, már tettél egy lépést a gyógyulás felé.

Mosolyogj, vagy ne.

Nem kell állandóan boldognak lenned és a külvilág felé sem szükséges ezt tettetned. Mindenkinek az életében vannak mélypontok, ugye te sem várod el másoktól, hogy megjátsszák magukat? Éld meg az érzelmeidet, ne temesd el őket! Kezeld a problémákat, törekedve az egyensúly megtalálására.

Ne hasonlítsd magad másokhoz. 

Sokat hallott kijelentés, amit valamiért csak nem tudsz megfogadni. Pedig az összehasonlítgatás az öröm tolvaja. Te magad legyél a gondolataid fókusza. A pozitívumok, amelyek jellemzőek rád: amiért mások szeretnek, amiért büszke vagy magadra, a sikereid, a fejlődésed. A legapróbb diadal sem jelentéktelen.

Irányítsd a gondolataidat.

Negatív gondolataid gyakran vissza akarnak kúszni a felszínre, miközben azon dolgozol, hogy motiváltabb, sikeresebb legyél? Mindenkivel megesik, de a jó hír, hogy ezeket megtanulhatod uralni. Gondolj jó dolgokra! Rendszeres gyakorlással nem okoz majd gondot búcsút inteni az emlékeknek, tapasztalatoknak, amelyek felzaklatnak és meggátolnak a továbblépésben.

Ne vállald túl magad.

Előfordul, hogy nincs befolyásod a téged körülvevő történésekre, amikor a következő lépés mindig más emberektől vagy kiszámíthatatlan körülményektől függ. Fontos, hogy az életed ne minden területén érezd ezt a bizonytalanságot, mert az boldogtalanná tesz. Mondj nemet azokra az elkerülhető lehetőségekre, amelyekben hosszabb távon nem érzed kiegyensúlyozottnak magad.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában