Ezekért tartják szexinek a rövid hajat a férfiak

Ezekért tartják szexinek a rövid hajat a férfiak

2020. szeptember 20. 01:55:00

Habár valószínűleg még mindig a hosszabb frizurával rendelkező nők vannak többségben, egyre népszerűbbek a rövid fazonok is, és bizony a férfiak nagyon szexinek tartják.

Nagyon sokáig a hosszú hajat a nőiesség egyik szimbólumának tartották, és úgy gondolták, hogy a hosszú tincsekkel rendelkező hölgyek kívánatosabbak, vonzóbbak a férfiak szemében. Mára azonban a rövid haj is rendkívül népszerűvé vált a nők körében, és úgy tűnik, hogy ezt a férfiak sem bánják. Számos kutatás igazolja, hogy a rövid frizurával rendelkező hölgyeket is csábítónak tartják az erősebbik nem tagjai, csak éppen máshogy. Míg a hosszú hajúakat általában egészségesnek és intelligensnek titulálják, addig a rövidebb fazonnal rendelkezőket gondoskodónak és nőiesnek. Természetesen végül úgyis az egyéni preferenciák döntenek, de azt kijelenthetjük, hogy a rövid haj legalább annyira vonzó a férfiak szerint is, méghozzá az alábbi okok miatt.


A rövid haj figyelemfelkeltőbb

Mivel a hosszú haj még mindig általánosabb, ezért a rövid frizurával rendelkező hölgyek kitűnnek, jobban felkeltik a férfiak figyelmét. A viselőjük első látásra még különlegesebbnek is tűnik, hiszen ami ritkább, az mindig kicsit érdekesebb. 

Jobban látszik az arc és a nyak

A divatbemutatókon és fotózásokon nem szokatlan, hogy a hajat amennyire lehet, megpróbálják "eltüntetni a képből". Így ugyanis sokkal jobban látszódnak az arc vonásai, és ezt a férfiak is nagyon szeretik. Az arc és a nyak nagyon vonzóak az erősebbik nem számára, amit a rövid frizurák sokkal jobban láthatóvá tesznek. 

Magabiztosságot sugároz

A rövid haj olyan változás, amibe nem mindenki mer belevágni. Kurázsit és nem utolsó sorban magabiztosságot igényel, a férfiak pedig egyértelműen vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akiknek a helyén van az önértékelésük, a rövid haj pedig ezt sugallja. 

A rövid haj a vonzó hírességekre emlékezteti a férfiakat

Nagyon sok lenyűgöző híres nő választotta már a rövidebb fazont, a férfiak pedig rájuk asszociálnak, ha arról kérdezik őket, vonzónak tartják-e a rövid hajat. 

Azt sugallja, hogy a nő törődik a külsejével

Meglepő, de egy rövid haj sokszor sokkal több odafigyelést igényel, mint a hosszú. Elég csak arra gondolni, hogy egy sietős reggelen sem lehet egyszerűen összefogni, és sokkal könnyebb elaludni. Ráadásul a fazon fenntartása érdekében gyakrabban kell meglátogatni a fodrászt, ezekért a rövid haj arra is utal, hogy a nő törődik a megjelenésével.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában