Mit ehetünk vacsorára, ami nem hizlal?

Mit ehetünk vacsorára, ami nem hizlal?

2020. május 10. 16:33:47

Egy hosszú nap után könnyebben el tud csábulni az ember a sok finomságnak és szívesen nassolna egy kicsit az esti film közben. Megpróbálunk segíteni abban, hogy milyen szempontokat kell szem előtt tartani, ha ilyen gondolataink támadnak.

Bizonyára sokunk tapasztalta már azt, hogy milyen jó is rágcsálni valami finomat az esti TV nézés közben. Azonban sokan nem tudják, hogyan tehetnék mindezt egészségesebben.

Sose fogyasszunk nehéz ételt vacsorára

Az egyik fontos szempont, hogy vacsorára sose fogyasszunk zsíros nehéz ételeket, ugyanis a szervezetnek több időre van szüksége, hogy lebontsa ezeket az anyagokat és nem jó, ha ezt lefekvés után teszi. A rendszeres kései vacsora, mely nehéz ételekből áll akár refluxhoz is vezethet.


Lefekvés előtt 2 órával már ne étkezz

Szintén fontos, hogy lefekvés előtt 2 órával már ne étkezzünk. Ha úgy döntünk, hogy este 6 után mégis ennénk valamit az esti filmhez, fogyasszunk gyümölcsöt például áfonyát, málnát, szedret vagy szőlőt a gyors felszívódású szénhidrátok helyett.

Adjuk meg a módját az étkezéseknek

Természetesen ez nem csak vacsorára vonatkozik, hanem azt minden étkezésnél érdemes szem előtt tartani, hogy fontos megadnunk a módját az étkezéseknek. Terítsünk meg szépen, próbáljuk gusztusosan tálalni az ételt, de ami a legfontosabb, hogy lassan együnk.  Sokan hajlamosak vagyunk csak bekapni valamit aztán még valamit és már is túl ettük magunkat. Ez azért van, mert a gyomorból, hogy eljusson az agyba az inger, - ami szól, hogy tele a tank - idő szükséges. Viszont ha gyorsan eszünk, előbb esszük túl magunkat, minthogy tudatosulna bennünk az, hogy valójában már jól laktunk.

Fontos a megfelelő folyadék

Ismerd fel szervezeted igényeit: mérlegeld, hogy tested valóban ételt kíván-e, nem inkább csak folyadékot. Sokszor, ha megkíván az ember egy narancsot vagy valami hasonlót, sokszor csak folyadékra vágyik.

Mit ehetünk vacsorára, ami nem hizlal?

Tulajdonképpen, fontos hogy felismerjük testünk szükségleteit, kerüljük a gyors felszívódású szénhidrátokat, fogyasszunk gyümölcsöt helyette és ne étkezzünk lefekvés előtt két órával.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában