Smink kisokos 2. rész: Alapozó, BB krém vagy CC krém?

Smink kisokos 2. rész: Alapozó, BB krém vagy CC krém?

2020. augusztus 04. 20:30:00

Még a BB krém is újdonságnak számít néhány embernek, nemhogy a CC krém. De vajon mi is a különbség a kettő között?

Ha az első lépéssel már megvagyunk és arcunkat előkészítettük, akkor jöhetnek is az alapozók.

Miben különböznek az alapozótól?

Az alapozó egy nagyon erőteljes fedést ad, ezzel eltüntetve a legtöbb bőrhibát. A BB és a CC krém lényegében egy hidratálókrém, amit pigmentáltak. Az alapozó tökéletes a bőrhibák elfedésére, ám a BB és a CC krém erre nem alkalmas, mivel gyenge a fedésük, így csak a bőr színét egyenlítik ki, hogy ne maradjanak sehol piros foltok és hasonlók. Emellett, ahogy már korábban is említésre került, hidratáló hatásuk is van, ezért nem tömítik el a pórusokat, így egész nap lélegezhet a bőr. Nyáron is bátran használhatjuk őket, mert nem folynak le, hiszen a bőr szépen lassan magába szívja a krémet a nap folyamán.

Különbség a BB krém és a CC krém között

A BB és a CC kréme között egy leheletnyi csak a különbség: a CC krémekben több a pigmentanyag, így valamennyivel erősebb fedést biztosítanak, mint a BB krémek, de ezen kívül semmilyen pluszt nem tartalmaznak.


Így válaszd ki a megfelelő krémet

Fontos, hogy az arcbőrödhöz megfelelő színt válassz, hiszen ezzel nagyon mellé lehet nyúlni. A legtöbben a kezükön tesztelik az árnyalatokat, ez azonban nem a legjobb megoldás, mert nem ugyanolyan a bőrszín az arcon, mint a kézfejen. Ha van rá lehetőséged, próbáld a terméket inkább az arcodon, illetve a különböző árnyalatú termékeket helyezd egymás mellé és hasonlítsd össze őket ezzel a módszerrel is. Így biztosan sikerül megtalálnod a legjobb színt.


A púder kiválasztása

Egy púder kiválasztása is okozhat ugyanannyi fejtörést, mint egy alapozóé és a krémeké. A púdert is pigmentálják, így itt sem mindegy, hogy milyen árnyalatot választasz. Mivel szinte lehetetlen az alapozóhoz igazítani a színét, így az a legjobb, ha a két jónak tűnő közül a világosabbat választod. Nem lesz olyan erős színe, főleg, ha keveset viszel fel a bőrödre.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában