Parfüm vagy testpermet?

Parfüm vagy testpermet?

2020. június 09. 15:00:00

Igen, van különbség, nem is kevés. Íme néhány tipp illetve pár eltérés a parfüm és a testpermet között, ami segíthet dönteni abban, hogy melyiket válaszd.

A legfontosabb szempont talán sokak számára meglepő lehet, mert amit elsősorban figyelembe kell venni, az az időjárás és a hőmérséklet. Miért is ez a legfontosabb? Azért mert, ha az idő nagyon meleg, akkor az erős napsütéstől a parfüm bizony foltot hagyhat a ruhákon, sőt néhány embernek még a bőrén is. Ebben az esetben a testpermet ideális megoldás, hiszen ez a melegebb napokon is kellemes illatot kölcsönöz. A melegebb, nyári napokhoz egy citrusos illat a legjobb választás, mert ez a legfrissítőbb.


Nem elhanyagolható szempont a hosszan tartó illat sem, ebben a parfüm jobb, ugyanis alkoholtartalma miatt az illata is erősebb és tovább marad a bőrön. A testpermet illata ugyan hamarabb elillan, de ha a tusfürdő illetve a testápoló is azonos illatú a permettel, akkor kicsit tovább tart majd az illat. Ezért ha testpermet vásárlásra kerül a sor, akkor mindenképp szettben érdemes megvenni.


Végül, de nem utolsó sorban, az összetevők. Az érzékeny bőrű emberek minden esetben olvassák ezt el, mert néhány termék tartalmazhat allergén anyagokat is. Egy parfüm általános alkotórészei: alkohol, víz, illóolajak és szintetikus illatok. Aki ezekre érzékeny válasszon inkább testpermetet, ami csak vizet és illóolajat tartalmaz és még házi változatban is elkészíthető. Ha valaki ezt a megoldást választja, ügyeljen rá, hogy desztillált vizet és természetes illóolajat használjon. Ha a gyerekek szeretnének illatszert használni nekik is jobb testpermetet vagy kifejezetten gyerek parfümöt adni, mert természetesebb hozzávalókból készül, így nem lehet baja a bőrüknek.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában