Tengerészcsíkos: 2020-as nyárra hangolva

Tengerészcsíkos: 2020-as nyárra hangolva

2020. május 19. 18:54:39

Coco Chanel és Jean-Paul Gaultier kedvence, az ikonikus tengerészcsíkos breton felső idén a 2020-as trendeknek megfelelően tér vissza: buggyos ujjak, fodrok, merész színek.

Közeleg a nyár, és ennek az évszaknak egy klasszikus darabja a tengerészek ikonikus csíkjait megtestesítő breton felső. A breton felső az 1920-as évek Franciaországából indult hódító körútjára, amikor is az akkori burzsoá egyre többet látogatott a francia riviéra helyszíneire, és nyári nosztalgiával kezdték el hordani az ikonikus csíkokat aztán. Ez a tengerészcsíkos felső azóta a francia bohém sikk jelképévé avanzsált. Előbb Coco Chanel emelte egy magasabb szintre, majd Jean-Paul Gaultier formált belőle egy megkülönböztető és ikonikus védjegyet saját maga számára. Így vált a breton felső az elegancia és a trés chic stílus szinonimájává az egész világon.

Bátran kijelenthetjük, hogy sokunk ruhatárának örökzöld és kedvelt darabjává vált, hiszen változatosan hordható, egyszerre lezser és csábos megjelenést ad. Az eredeti, egyszerű halászpóló idővel többféle formát kapott, és színkombinációi is kiegészültek újabb színekkel.

A mai napig legkedveltebb verziója a háromnegyedes ujjú, csónaknyakú fehér alapon kék vagy fekete csíkokkal. Viszont ha egy különleges és romantikus megjelenést szeretnénk, akkor az idei trendekkel összhangban próbáljuk ki a breton buggyos vagy fodros ujjú verzióit, illetve választhatunk vadabb színek közül is, mint a rózsaszín, vagy a kék-fehér csíkok sárga passzéval.

Hoztunk pár variációt, amely között mindenki megtalálhatja a hangulatához vagy stílusához leginkább passzoló bretont az idei nyárra.

Forrás: grazia.it 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában