Ilyen ruhába menj, ha esküvőre vagy hivatalos

Ilyen ruhába menj, ha esküvőre vagy hivatalos

2020. május 14. 17:15:00

Nyakunkon az esküvő szezon és ha már valaha kaptunk meghívót egy esküvőre, tudjuk, hogy rögtön az első kérdésünk az, hogy: Mibe menjek?

Ha bár női kérdésnek hangzik a férfiak ugyan úgy elgondolkodnak ezen csak ők nem mondják ki és talán hamarabb döntenek a ruha kérdésben, mint a nők többsége.

Az esküvőkön a fehér és a piros "tabu" színek a vendégek számára hiszen ezek a menyasszony színei a nagy napon. Ezt általában mindenki betartja. Érdemes ilyenkor figyelni még, hogy lehet dresszkód az esküvőn így ezt mindenképp tartsuk tiszteletben. Vannak olyan esetek, hogy a pár úgy dönt kiválaszt 2-3 színt és abban kell megjelennie a násznépnek. Ám ha nincs ilyen kikötés, akkor miénk a döntés, hogy miben megyünk.

A fehér és a piros mellett még a fekete az amit nem sokan választanak ha esküvőre mennek, hiszen nem gyászolni készülnek. A férfiaknak azonban sok esetben fekete az öltönyük színe, de ez egyáltalán nem baj. Ugyanakkor, ha nem szeretnének feketében megjelenni akkor választhatnak kéket, barnát vagy szürkét és ezek rengeteg árnyalatát.

Ma már a férfiak is sok variáció közül válogathatnak, azonban a nőknek még mindig több opciójuk van. Nagy népszerűségnek örvend manapság a citrom, pasztell vagy akár az erősebb nap sárga, de a menta- , alma- vagy smaragdzöld is jó választás lehet. A tenger- , király- , és persze a pasztell kék szintén jó, de akár rózsaszín minden árnyalata is megfelelő lehet.

Ezek mellet a virágmintás ruhák is tökéletesek egy esküvőn. Fontos olyan ruhát választanunk, amiben kibírunk több órát is. Ha nem szeretnénk átöltözni a szertartás és a lagzi között, akkor válasszunk olyat amiben könnyű a mozgás, hiszen tánc közben nem túl praktikus egy szűk, rövid ruha, ha csak nem akarunk végig azzal foglalkozni, hogy felcsúszik- e vagy sem. Egy lágy esésű vagy egy nagy szoknyás, közép hosszú vagy maxi ruhában jobban érezhetjük magunkat és a tánc is könnyebben fog menni.


Tehát törekedjünk arra, hogy olyan ruhánk legyen amiben jól érezzük magunkat, alkalomhoz illő és az etikettnek is megfelel.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában