Stella McCartney: online zenei fesztivállal a családon belüli erőszak ellen

Stella McCartney: online zenei fesztivállal a családon belüli erőszak ellen

2020. július 13. 22:58:20

Az etikus divat úttörője most világsztárok bevonásával szervezett egy online zenei fesztivált, hogy felhívja a figyelmet a családon belüli erőszakra.

Stella McCartney, az egykori The Beatles tag, énekes-zeneszerző Paul McCartney és az aktivista, de már elhunyt Linda lánya, hűen követi szüleit abban hogy egy picit jobb hellyé tegye a világot.

Stella évtizedek óta az etikus divat nagykövete, ami nemcsak a ruhák alapanyagában és gyártásában jelenik meg, de kollaborációkkal és jótékonysági együttműködésekben is számtalan ügy mellett állt már ki. Idén nyáron egy nagyon aktuális és fontos ügy mellett kampányol, mégpedig nagyon kreatív módon.

A járványhelyzet miatt Nagy-Britanniában is karanténba kényszerültek az emberek, és a rendezvények is elmaradnak, többek között a leghíresebb brit könnyűzenei fesztivál, a Glastonbury is. Stella most ennek apropóján kitalálta és megszervezte saját online zenei fesztiválját, Stellafest néven. A meghívott sztárok otthonukban vették fel előadásaikat, majd azokat exkluzívan közzétették Stella McCartney Instagram- és egyéb social csatornáin, beleértve új TikTok profilját is.


És mi ebben a különleges? Az előadók nemcsak szórakoztatnak, de egy olyan nemes ügy mellett is kampányolnak, amely szintén a korona-vírus okozta karantén helyzetben kiemelt fontosságúvá vált: a családon belüli erőszak megfékezése. A fesztivállal párhuzamosan ugyanis elindult egy jótékonysági árverés is a Mastercarddal együttműködve, ahol a sztárok olyan exkluzív élményeket bocsájtanak árverésre, mint például főzőlecke a rapper énekesnő Kelis-szel, vagy egy dedikált példány Alicia Keys “More Myself” című könyvéből és egy 10 perces chat az amerikai szupersztárral, vagy épp egy virtuális stúdió látogatás Stella McCartney társaságában.

“Közösségünk művészei álltak most össze, hogy egy valóban globális fesztivált hozzanak létre, a technológia és a social média segítségével” mondta Stella McCartney. “Szomorú voltam, hogy idén nem láthatom édesapámat és a többi fellépőt a Glastonbury fesztiválon, ugyanakkor összeállt egy hihetetlen lista olyan művészekből, akikkel messzire eljuttathatjuk üzenetünket, hogy megállítsuk a nők elleni családon belüli erőszakot, ami talán soha nem volt még olyan sürgető, mint most.”

Bár a Stellafest július 9-12. között zajlott, a jótékonysági árverés július 22-ig tart ezen a felületen. Az itt befolyt összeget az amerikai “National Network to End Domestic Violence” (NNEDV) non-profit szervezetnek ajánlják, amely elsősorban Amerikában küzd a családon belüli erőszak megfékezéséért, és a bántalmazottak támogatásáért.Forrás: vogue.it

Borítókép: priceless.com


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában