Milyen legyen a menyasszonyi ruhám?

Milyen legyen a menyasszonyi ruhám?

2020. május 29. 14:00:00

Amennyiben párunk már megkérte a kezünket, el is kezdhetünk azon gondolkodni, milyen ruhát válasszunk az esküvőre.

A nagy nap talán az egyik legfontosabb esemény egy nő életében. Nem túlzás azt állítani, hogy gyermekkorában minden lány erről álmodozik. Az egyik sarkalatos pont az esküvőn a ruhaválasztás, hiszen erre a napra egész életünkben jó visszagondolni, így nem mindegy milyen ruhában vagyunk. Minden ember más és más, a ruhákból is sok fajta van, ezért nehéz rátalálni az igazira, de nem lehetetlen. Számtalan fazonú, színű, stílusú és anyagú menyasszonyi ruha létezik, így minden menyasszony megtalálhatja a hozzá illőt. Ha pár dolgot szem előtt tart ruha választáskor.

1. A ruha színe


A ruhaszalonban megkérdezik majd a menyasszonytól, hogy fehérben szeretne- e férjhez menni. Aki az első esküvőjére keres ruhát, az általában fehéret választ, ugyanis ez a hagyomány. Ha nem ez lesz az első vagy különlegesebb darabot szeretne az ara, akkor lehet színes, krémszínű vagy mintás is a ruha.2. Testalkat


Amennyiben a színt már kiválasztottuk, akkor jöhet a fazon és a szabás. Legyen nagy, hercegnős abronccsal és sok réteg anyaggal vagy inkább valami egyszerűbb sellő fazonú, testre simuló? Ennél a pontnál figyelembe kell venni, hogy milyen a menyasszony testalkata. Azért fontos, hogy erre figyeljünk, mert minden testalkathoz más ruha illik.


Alma, ha egy teltebb, kerekebb nőről van szó. Háromszög/ körte, ezt a kifejezést a széles csípőjű nőkre használják. Fordított háromszög, így nevezik ha a egy nőnek a válla szélesebb, mint a csípője. Az oszlop testalkat azokra jellemző, akiknek teljesen egy vonalban van a válluk és a derekuk a csípőjükkel. Végül a negyedik, a homokóra ezt a testalkatot tartják a legnőiesebbnek. Itt szintén egy vonalban van a váll és a csípő, azonban a derék keskeny.

Tehát a lényeg, hogy azt a területet kell kihangsúlyozni, ami a legelőnyösebb. Itt van ehhez egy kis segítség.3. Stílus


Sok stílus közül választhat a menyasszony, itt az a legfontosabb, hogy az ízlésének, az esküvő hangulatának és a helyszínének megfelelőt válasszon. Egy tengerparti esküvőre jó döntés egy lengébb, vékonyabb anyagú ruha, hiszen jobban fogja benne bírni a meleget. A legjobb ha nincs uszály a ruhán, így nem húzza azt végig a homokban. A templomi esküvőkhöz egyértelműen illik a hercegnős, abroncsos nagy ruha, de figyeljünk rá, hogy ez esetben konzervatívabbat válasszunk. A vállakat és a dekoltázst takarja a ruha és legyen hosszú, ilyen helyen kifejezetten szépen mutat ha van uszály a ruhán. A csipke és a gyöngydíszítés, a hátkivágás és a többi apróság már csak részletkérdés, ez abszolút személyre szabott.


Egy menyasszonyi ruha sok részletből áll, de muszáj alaposnak lenni, hogy a megtaláld a számodra legjobb ruhát, amiben jól érzed magad. A döntést neked kell meghoznod, de talán ez a cikk a segítségedre lesz a választás során.

Válogass még több ruha közül a galériában!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában