Fekete magassarkú cipő – a lábbeli, ami nem hiányozhat a ruhatáradból

Fekete magassarkú cipő – a lábbeli, ami nem hiányozhat a ruhatáradból

2023. szeptember 12. 18:52:49

A feketét mindenki szereti, ha cipőről van szó, hiszen egy univerzálisan viselhető szín, ami egyaránt jó a hétköznapokra és egy elegánsabb megjelenéshez is. Viszont ha igazán magas szintre szeretnénk emelni az univerzális cipőgyűjteményünket, akkor a fekete magassarkút nem szabad kihagynunk!

A fekete öltöztet – főleg, ha magassarkúról van szó

A feketét még mindig sokan űzik a ruhatárukból, mondván, hogy az a gyász színe. Ez amolyan berögződés, aminek valójában semmi alapja nincs, hiszen más kultúrákban a fehér a gyász színe, sőt voltak olyan magyar területek, ahol szintén nem a feketét jelölték meg a szomorú események szimbólumaként. A fekete csak jóval később változott át a gyász színévé, alapvetően mindig is az elegancia, a misztikum és a titokzatosság színének számított, és sokaknak egyáltalán nem a gyász, hanem inkább az égbolt sötétje és a misztikus fekete űr jut eszébe az árnyalatról. A lényeg, hogy egyáltalán nem érdemes a gyászhoz kötni, viszont a sikkességhez annál inkább! Az olasz divat rendkívüli mértékben használja a feketét, és igazán kreatívan tudja megalkotni a különféle fekete magassarkúkat is. Nem véletlen ez, hiszen egy fekete magassarkú minden körülmények között képes öltöztetni. Felvehetünk hozzá egy egyszerű farmert, vagy egy elegáns szabású ruhát. Mindkét esetben a fekete magassarkú fogja feltenni az i-re a pontot. A visszafogott eleganciája pedig főleg akkor mutatkozik meg, ha valamilyen finom bőrből készült modellt választunk. A fekete magassarkúk esetén például a CCC áruházában a Lasocki és a Gino Rossi is csodásan minőségi, bőr fekete magassarkúkat kínál, méghozzá a legszebb olasz dizájn szerint. Ugyanakkor, ha inkább műbőr cipő modellt választanánk, a CCC-nél az sem probléma. A webáruházban egyaránt megtaláljuk mindkettőt, ahogyan a CCC országosan elérhető üzleteiben is. Utóbbi helyeken pedig közvetlen fel is tudjuk próbálni a cipőket, még a vásárlás előtt természetesen.

Milyen fekete magassarkút válasszunk?

Ha egy olyan fekete magassarkú a tervünk, amit akár hétköznapokra, de egy elegánsabb helyre is fel tudunk venni, akkor érdemes átgondolnunk a választás. A magassarkú ebben az esetben ne legyen túlságosan magas sarokkal rendelkező, hiszen a hétköznapokban kényelmetlen lehet. A legjobb, ha egy vastagabb sarkú, stabilan álló, nem túl meredek sarokszöggel rendelkező modellt választunk. Érdemes a fekete magassarkú cipő anyagát is átgondolnunk. A műbőr a sok használattól hamarabb tönkre mehet, mint a valódi bőr, ezért hosszú távon gondolkodva az utóbbit érdemes megfontolni. A lábbeli formájára is legyünk tekintettel, ha a komfortosság is a cél. A nagyon helyes orrú modellek idővel törhetik a lábunkat, a túl vékony talpúak szintén. Ezért akár egy platformos kerekítettebb orrú magassarkút is kereshetünk magunknak erre a célra. Az ilyen hétköznapi felhasználásra pedig leginkább a matt vagy a selymes fényű cipők lesznek a legjobbak. Ezeken nem látszik a karcolódás, és könnyen is tisztíthatóak. Gyakori használatra a fekete cipőt velúrból inkább kerüljük, mert nagyon könnyen koszolódik, a cserzett bőr viszont jó választás lehet.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában