A Met Gála legelképesztőbb ruhakölteményei

A Met Gála legelképesztőbb ruhakölteményei

2020. május 03. 18:29:07

Bár idén a május 4-re meghirdetett eseményt bizonytalan időre elhalasztották, a korábbi estek legmeghökkentőbb ruháit itt most újranézheted.

1971 óta minden évben megrendezésre kerül a Met Gála, amely mértékadó divatfesztivál, egyfajta divat játszótér, ahova versengenek a hírességek, hogy felkerüljenek a zártkörű vendéglistára. A gála minden évben egy meghirdetett téma köré szerveződik, és a résztvevő művészek és közéleti személyiségek ruhakölteményei is ebbe a témába illeszkednek.

Az idén május első hétfőjére meghirdetett esemény a járványhelyzet miatt bizonytalan időre el lett halasztva. Ezt még március végén jelentette be az est háziasszonya, Anna Wintour, az amerikai Vogue magazin főszerkesztője. Az idei alkalom egyébként több szempontból is különlegesnek ígérkezett, hiszen a divateseményt szervező new yorki Metropolitan Múzeum ez évben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, és egy 160 ruhakölteményt felvonultató kiállítással is készültek. Illetve az est meghívottja között kiemelt helyet kapott Meghan Markle, mivel a Met Gála minden évben egy kiemelt ügynek ajánl fel jótékonysági gyűjtést, ennek lett volna idén fővédnöke a színésznő. Bízzunk benne, hogy az új időpont is hamarosan kihirdetésre kerülhet, és az esemény az eredeti tervek szerint fog megrendezésre kerülni.

Mivel a Met Gálán nem a tökéletesség, elegancia és kifinomultság van fókuszban, hanem a drámaiság, egyediség, néha már-már polgárpukkasztás, a sztárok ruhakompozíciói kimondottan művészi magaslatokat érnek el. Lássunk ezekből egy kis összeállítást.

Cher az elsők között mutatkozott szinte teljesen áttetsző ruhában még az 1974-es gálán.

Katy Perry 2015-ben egy angyali Versace ruhakölteményben:

Egy újabb Versace ruha, Blake Lively 2018-ban:


2015-ben Rihanna egy kanári sárga Guo Pei houte couture költeményben:


A terhes Cardi B 2018-ban Moschino szettben:

Majd 2019-ben már egy Thom Browne ruhában:Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában