7 trükk, hogy jobban mutassunk a fotókon

7 trükk, hogy jobban mutassunk a fotókon

2020. május 08. 17:42:29

A sztárok fotóit látva hajlamosak vagyunk azt mondani, ilyen adottságokkal könnyű jó fotókat készíteni. Pedig ők is rá segítenek pár trükkel.

Biztosan sokan tettük fel már magunknak a kérdést, hogyan készíthetnénk előnyösebb fotókat magunkról. A sztárok fotóit látva hajlamosak vagyunk azt mondani, ilyen adottságokkal könnyű jó fotókat készíteni. Pedig ők is rá segítenek egy-két trükkel. Egy kis gyakorlással mi is tudunk javítani a fotóinkon, lássuk, hogyan.

 

Értsük meg, mi áll jól nekünk

Különböző a testalkatunk, az arcformánk, a fizikai tulajdonságaink. Ebből következően ugyanazok a pózok és gesztusok sem állnak ugyanolyan jól mindenkinek. Kísérletezzünk bátran. Ha tetszik egy sztár fotója, nézzük meg otthon a tükör előtt vagy selfiezve, vajon mi is tetszünk-e magunknak azzal a kifejezéssel az arcunkon.

 

A legtöbbünknek jól áll, ha egy negyed fordulattal elfordulunk a kamerától, ezzel egyik vállunk közelebb lesz az objektívhez.

Ugyancsak sokaknál bevált trükk, ha nem szembenézünk a kamerával, hanem profilból mutatjuk magunkat.

 

Használjunk rúzst

A színek mindig segítenek egy fotón, mivel kontrasztot adnak. Mindegy, hogy tűzpiros, narancs, neonlila vagy rózsaszín rúzst használunk, mindenkinek megvan a kedvenc árnyalata. A lényeg, hogy a rúzsozott ajkak az egész arcot fókuszba helyezik. Elsőre lényegtelennek tűnhet, de valójában ezek a részletek adják a különbséget egy jól sikerült fotókon.  

 

Mosolyogjunk a szemünkkel

Próbáljuk ki, milyen úgy mosolyogni, ha csak a szemünket használjuk és  nem mozdítjuk meg a szánkat. Ily módon arcizmaink kisimulnak és lágyítják az arcunkat. 


Figyeljünk a karokra

Egészalakos, de már félalakos képnél is alapvető fontosságú, hogyan tartjuk a karjainkat. A derékra tett, enyhén hátrahúzott karok vékonyabbnak és tónusosnak tűnnek.


Keresztezzük a lábainkat

Jól bevált  módszer a vörös szőnyegen, hogy a sztárok egymás előtt keresztezett lábakkal pózolnak. Így ugyanis egy függőleges vonal jön létre, amely megnyújtja a testet. 

 


És az igazi trükk, hogy jobban mutassunk a képeken: 

Válasszuk jól meg a fényeket!

Julia Roberts mondja mindig, hogy az első ember, akivel összebarátkozik egy forgatáson, az a fénytechnikus. Ha nekünk nem áll rendelkezésre személyzet a világítást kezelni, ezeket tartsuk észben: soha ne álljunk közvetlenül egy fényforrás alá vagy fölé, különben olyan ráncok és karikák is előkerülhetnek az arcunkon, amiket eddig észre sem vettünk. Az ideális, ha szemből kapjuk a fényt, és ha az természetes fény.Forrás: grazia.it 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában