Smink kisokos 3. rész: Rúzs, szemhéj és szemöldök

Smink kisokos 3. rész: Rúzs, szemhéj és szemöldök

2020. augusztus 06. 08:00:00

Smink sorozatunk utolsó részében néhány hasznos tippet olvashattok, melyek nagy segítséget jelenthetnek a kezdő vagy haladó sminkelők számára is.

Minden nő más praktikákat alkalmaz, ha sminkelésről van szó, hiszen mindenkinek más vált be. Ne csüggedj, ha kezdő vagy még, vagy esetleg nem bánsz túl jól a sminktermékekkel! Itt van pár jó tanács, amik a segítségedre lehetnek.

Rúzsozás

Ha szájceruzát használsz, akkor könnyen lekövetheted a szád vonalát, illetve még alakíthatsz is rajta kicsit, és utána csak a vonalon belül kell rúzsoznod. Nagyon fontos, azonban, hogy ha a rúzsodtól eltérő színű ceruzát használsz, akkor azt utána egy ecset segítségével dolgozd össze a rúzzsal, hogy ne legyen egy feltűnő körvonal a szádon. A körberajzolást akár egy berúzsozott ecsettel is megteheted vagy magával a rúzzsal, ha ügyes vagy, így biztosan nem lesz gond a színnel. A merészebbek akár egy szájtetoválás mellett is dönthetnek, de ezt jól gondold meg, mert 1-2 évig biztos ott marad!


Szemhéj

A szemhéj több részből tevődik össze, ami sminkelés szempontjából nagyon fontos. Tisztázzuk először ezeket.

  • mozgó szemhéj: ami magát a szemgolyót takarja, a felső szempillasortól a mélyítővonalig (képen: 1)
  • felső szemhéj: a mélyítővonaltól a szemöldökig (képen: 2)
  • mélyítővonal: ívelt mélyedés a szemgolyó és a szemöldökcsont határán (képen: 3)
  • vízvonal: a szemgolyó és a szempillák közti vékony sáv (képen: 4)
  • szemzug: könnycsatorna kivezető nyílása (képen: 5)
  • alsó és felső szempillák
  • szemöldök
  • szemöldökcsont (képen: 6)

Ma már számtalan olyan sminkpaletta létezik, ami be van számozva, így ez egy plusz segítség. De mindig olvassátok el, hogy az adott terméknél melyik szám melyik területet jelzi!

Szemöldök

A szemöldökét is sok nő festi, akár csak a szemhéját. Akadnak olyanok is, akik csak formára szedik vagy akik kitetováltatják, mint a szájukat. Abszolút a saját döntésed, hogy melyiket választod. A festéshez használhatsz zselét, port vagy szemöldökceruzát, attól függően, hogy neked melyik válik be jobban. A szedést is többféleképpen oldhatod meg, csipesszel, cérnával vagy gyantázással.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor fordulj inkább szakemberhez. A legfontosabb az arcodhoz megfelelő forma kialakítása. A kozmetikus be is tudja festeni a hajszínedhez, bőrödhöz passzoló árnyalatra. Mint ahogy a tetoválás, ez a módszer is tartós és kényelmes, mert nem kell minden reggel a tükör előtt állni és festegetni. Fontos, hogy jó szakembert válassz, érdemes megnézni a munkáit, hogy tetszenek-e.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában